Türk devletinin saldırıları kınandı

Reqa Şehit Aileleri Meclisi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını kınadı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Meclis binası önünde toplanan şehit ailesi ve Reqa Şehit Aileleri Meclisi üyelerinden oluşan onlarca kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını yaptıkları açıklama ile protesto etti.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nadiya El Ehmed tarafından okunan açıklamada, binlerce şehidin emeğiyle elde edilen kazanımlara sahip çıkmak gerektiğini belirtti.

Açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye'de  halkın ve savaşçıların hedef alınmasının esas amacının bölge halkının iradesini kırmak olduğu vurgulandı. Saldırılarla DAİŞ’in yeniden canlandırarak Suriye'yi işgal etmek ve demokratik ulus projesinin sahibi olan Önder Abdullah Öcalan’a karşı yürütülen komplonun devamını getirmek istendiği ifade edildi.

Açıklamada, “Şehit aileleri olarak halkın birliğine ve iradesine kimsenin el atmasına izin vermeyeceğiz. Bizi koruyan askeri güçlerimiz koruyacağız ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız. En önemlisi de Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadelemizi büyüteceğiz” denildi.