Türk devleti Efrîn’de bir aşiret liderini kaçırdı, bir çok kişiyi yaraladı

İşgalci Türk devletine bağlı güçler Efrîn’de Bobana aşireti üyelerinin evlerine saldırarak bir çok kişiyi yaraladı ve aşiret liderini alıkoydu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Türk devletine bağlı Cebhet El-Şamiye çeteleri Bobana aşireti lideri Faris El-Şêx’in Efrîn’in girişindeki evine saldırıda bulundu.

Faris El-Şêx’in oğlu saldırı sırasında ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda aralarında kadınların da olduğu birçok kişi daha yaralanırken, aşiret lideri Faris El-Şêx alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Gün içinde Türk devletine bağlı Feyleq El Şam çeteleri, Efrîn merkeze bağlı Îska köyünde aralarında kadınların da olduğu 14 sivili kaçırmıştı.

4 Kasım günü de El Hamzat çeteleri, Şêrawa’ya bağlı Kîmar ve Meyasê köyleri arasında bir çobanın 50 baş koyununu çalmıştı.

Ayrıca işgalcilerin Cûqê köyünde bir kadını, kardeşinin evinden çıkarıp evdeki eşyalara el koyduğu ve kadını bir çete ailesinin yanına zorla yerleştirdiği bildirildi.

Türk devleti başta Mart 2018’den bu yana işgali altındaki Efrîn olmak üzere, işgal ettiği tüm bölgelerde bir terör ve çete rejimi oluşturdu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.