Türk devleti işgal ettiği Efrîn’de duvar örüyor

İşgalci Türk devletinin 2018’den bu yana işgal altında tuttuğu Efrîn’i Şerawa ilçesine duvar ördüğü bildirildi.

Efrîn-Sûriye İnsan Hakları Örgütü yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk ordusunun Efrîn’in güneyinde bulunan Kîmarê ve Beradê köyleri arasında uzunluğu 5 metre yüksekliği ise 3 metre olan bir duvar ördüğünü belirtti.

Açıklamada, şu ana kadar 2 metre yüksekliğinde örülen duvarın inşasına devam edildiği kaydedildi.

Yerel kaynaklara dayandırılan açıklamaya göre, işgalciler beton blokları ağır vasıtalar aracılığıyla, işgal ettiği Efrin bölgesinin Şerawa ilçesine bağlı köylere taşıyor.

Kimarê köyünde bulunan çok sayıda askeri üsse yerleşen işgalci Türk birliklerinin, bu üslerden Şera, Şerwayê ve Şehba kantonlarına bağlı köylerdeki Efrinli göçmenleri hedef aldığı kaydediliyor.

İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde ördüğü duvarlara teller, termal kameralı kuleler, kızıl ötesi kameralar, gece görüş dürbünleri, radar ve kablosuz anti-sinyal cihazlarının yanı sıra silah sistemleri ve özel lazerler yerleştirdiğine dikkat çekti.

Örgüte göre Türk devleti 19 Nisan 2019'da savaş cephelerinde bulunan Kîmar, Beradê, Mêremîn ve Cilbirê köylerini Suriye’den ayırmak için çevrelerine duvar ördü.

Açıklamada Türk devletinin amacının Suriye topraklarının bir bölümünü işgal etmek ve kendi topraklarına entegre etmek olduğunu kaydetti.