Türk devletinin gazetecilere saldırısı protesto edildi

Qamişlo'da bir araya gelen gazeteciler, işgalci Türk devletinin gazetecilere yönelik saldırısını protesto etti.

Kadın Basın Birliği’nin (YRJ) Qamişlo'nun BM Göçmenler Komiserliği önünde, İşgalci Türk devletinin Amûdê-Qamişlo yolu üzerinde işgalci Türk devletinin JIN TV muhabirlerine yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısına ilişkin yaptığı eyleme onlarca gazeteci katıldı.

İşgalci Türk devletinin başta gazetecilere olmak üzere bölgeye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınayan YRJ üyesi  Evîn Îbrahîm, “Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin başından bu yana işgalci Türk devletinin saldırıları kesintisiz bir şekilde sürüyor. Şüphesiz işgalcilerin işlediği insanlık dışı suçları ve saldırıları ifşa eden gazetecilerdir. Bu nedenle gazeteciler işgalciler tarafından hedef alınıyor” şeklinde konuştu.
Evî İbrahim, başta gazetecilerin korunmasından sorumlu olanlar olmak üzere tüm uluslararası taraflara vicdani ve ahlaki görevlerini yerine getirme ve Türk devletinin bölgedeki gazetecileri hedef almasına karşı sessiz kalmama çağrısı yaptı.

'SUÇLARINI ÖRTBAS ETMEK İSTİYOR'

İşgalci Türk devletinin bölgede devam eden suç ve ihlallerini örtbas etmek için gazetecileri hedef aldığını vurgulayan Özgür Basın Birliği Eş Başkanı (YRA) Dilyar Cizîrî ise "Derik’e bağlı  Teqilbeqil köyüne yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını takip etmek için olay yerine giden gazeteci İsam Ebdullah ve aynı şekilde Serekaniye bölgesinde işgal saldırılarını takip eden Seed Ehmed ve diğer gazeteci arkadaşlarımız işgalci Türk devletinin hedefi oldu” şeklinde konuştu
Gazeteciler olarak şehit yoldaşlarının çizgisini takip ederek işgalci Türk devletinin bölgedeki suçlarını ve ihlallerini belgelemeye devam edeceklerini kaydeden Dilyar Cizîrî, Gazetecilerin haklarının korunmasıyla ilgilenen tarafları bu saldırılara karşı tutumlarını ifade etmeye ve derhal harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.