YPG: Bugünlere ulaştıysak Amara ve basın şehitlerinin sayesindedir

Şehit düşen Amara Ronahî’yi(Gamze Laçin) anan YPG, "bugünlere ulaştıysak bu yoldaşımız Amara ve onlarca basın şehidinin emekleri sayesindedir" dedi

YPG Genel Komutanlığı, Amara Ronahî’nin şehadetine ilişkin  yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye devrimi, emek, fedakarlık ve kahramanlıkla kazanıldı. İşgal saldırılarının en zor anlarında dört parça Kürdistan’daki binlerce Kürt genci Rojava savaşı alanlarına akarak, tüm Kürdistan üzerindeki saldırıya karşı büyük bir cesaretle savaştı ve kahramanlık destanları yazdı. Şüphesiz en zor ve tehlikeli günlerde Kürdistan dağlarındaki gerilla güçleri köylere ve şehirlere akarak DAİŞ çetelerine karşı kalkan oldu. Bu gerillalardan birisi de Şehit Amara Ronahî’ydi (Gamze Laçin).

Amara yoldaş, 2014 yılında Bakurê Kurdistan dağlarından Kobanê’ye yönünü verdi. DAİŞ çetelerinin vahşetine tanık oldu. İntikam öfkesiyle her zaman en ön saflarda yerini aldı ve yoldaşlarıyla birlikte Kobanê’nin özgürlük müjdesini tüm Kürt halkına ve dünyaya duyurdu.

Amara yoldaş en ağır savaşlarda büyük emekler ve fedakarlıklar yaptığı kadar, YPG Basın ve İrtibat Merkezi çalışmalarında da büyük emekler sarf etti. Agirî, Eylûl, Heqî, Xerîb ve Canşêr, yoldaşlar gibi Amara yoldaş da YPJ ve YPG savaşçılarının sesi oldu. Objektif bir şekilde Rojava'daki savaşın zorluğunu ve savaşçıların direnişini tüm dünyaya gösterdi.

Savaşta kadınlara ve çocuklara yönelik yapılan saldırılara karşı çok dikkatliydi. Onların acısını, onlara yapılan zulmü kendine zulmü olarak gördü ve bunun için ne gerekiyorsa, tereddütsüz ve hesapsız yaptı.

Amara yoldaş, basın rolünde de bir kez daha öncü oldu ve her alanda aktif bir şekilde yer aldı. Yaşamın her anında yoldaşlarıyla birlikteydi. Unutulmayacak bir iz bıraktı hafızamızda. YPG Basın İrtibat Merkezi’nde de Kobanê direniş ruhunu, yoldaşlarının kahramanlıklarını ve savaşçıların yaşamını tarihleştirdi. YPG olarak bugünlere ulaştıysak bu yoldaşımız Amara ve onlarca basın şehidinin emekleri sayesindedir.

Bu bağlamda yoldaşımız Amara Ronahî’yi ve tüm özgür basın şehitlerini anıyoruz. Onlardan devraldığımız kalem ve objektifle özgürlüğün sesi olacağız.”

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15 Eylül’de yaptığı yazılı açıklamada komutan Amara Ronahî’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırısında şehit düştüğünü açıklamıştı.