YPG’li Ciwan Şoreş kaza sonucu şehit düştü

YPG savaşçısı Ehmed Xalid’in (Ciwan Şoreş) 22 Haziran günü görevi sırasında geçirdiği kaza sonucu Şedadê’de şehit düştüğü açıklandı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, YPG üyesi Ehmed Xalid'in (Ciwan Şoreş) 22 Haziran günü görevi sırasında geçirdiği kaza sonucu şehit düştüğünü, yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. Şehidin ailesine başsağlığı dileyen YPG, görev ve sorumluluklarının bilinciyle Rojava Devrimi'ni başarıya ulaştıracağını ifade etti.

Açıklama şöyle:

"Kürtlerin öncülüğünde başlayan Rojava Devrimi, işgalcilere karşı etkin mücadelesi ve direnişiyle bölgemizin ana halklarından biri olan Arap halkı için umut ve kurtuluş kaynağı olmuştur. Başta Reqa olmak üzere birçok şehirden ve DAİŞ’in zulmüne uğrayan Arapların yoğun olduğu yerlerden genç kadın ve erkekler devrimin saflarında yerlerini aldılar. Devrimin yarattığı değerlerin bu müdahalelerle korunması, toplumumuzun her kesimine yayılmasına neden olmuştur.

Ciwan Şoreş arkadaşımız da çocukluğunda DAİŞ'in halkımız üzerindeki vahşetine tanık olan gençlerden biriydi. Halkın yaralarını sarmak için DAİŞ'in karanlık zihniyetine karşı tavrı ve kararlılığıyla devrim saflarında yerini aldı. Genç yaşına rağmen yeni bir hayata uyum sağlama merakı ve ilgisiyle başarılı olmaya çalıştı. Potansiyelini ortaya çıkarmak için ideolojik ve askeri eğitimlerle güçlerimizi birleştirdi, çok emek verdi.

Ciwan yoldaşımız Şedadê’de görev yapmakta iken 22 Haziran’da bir kazada şehit olmuştur. Ciwan yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz. Görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle, şehitlerimizin tüm halkların kurtuluş ümidi için verdikleri mücadelenin mirasından yola çıkarak halk devrimi olan Rojava Devrimini muhteşem bir zaferle taçlandıracağımız sözünü veriyoruz.”

Şehidin kimliği şöyle:

Kod Adı: Ciwan Devrim

Adı ve Soyadı: Ehmed Xalid

Anne Adı: Sehir

Baba Adı: Xalid

Doğum Yeri: Reqa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şedadê / 22 Haziran 2023."