YPG şehit düşen iki savaşçının kimliğini açıkladı

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi 2014 yılında DAİŞ’e karşı mücadelede şehit düşen bir savaşçı ile 19 Şubat’ta kaza sonucu şehit düşen bir savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Diyar Serêkaniyê’nin 2014’te DAİŞ’e karşı mücadelede, Gîvara Efrîn’in ise 19 Şubat’ta bir kaza sonucu şehit düştüğünü belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Terör ve DAİŞ çetelerine karşı mücadelemizin en zor yıllarından biri 2014 yılıydı. Bu yıl Cizre bölgesinden Fırat bölgesine kadar köy ve ilçelerden şehirlere kadar göğüs göğse savaşlar yapıldı. Direnişiyle tanınan ve büyük kahramanlıklarla yaşayan şehirlerden biri de Serêkaniyê’ydi. Bölgenin şartları gereği savaş azalmasa da şehit düşen yoldaşlarımızın kimliklerini halkımızla paylaşmak için büyük çaba sarf ettik. Diyar arkadaşımız da o kahramanlardan biri, o yıllarda DAİŞ çetelerine karşı savaştı ve şehadete ulaştı.

Serêkaniyê şehri, işgalcilerin saldırılarına her zaman direnmiş ve özgürlüğü için her şeyini vermiştir. Yoldaşımız Diyar, yurtseverliğiyle tanınan Serêkaniyê’de doğdu ve direniş kültürü ve toprakla bağlılığıyla büyüdü. 2011 yılında önce Kobanê’de, ardından Rojavayê Kurdistan’ın diğer şehirlerinde başlayan devrim ateşi kısa sürede Serêkaniyê şehrinde de büyüdü ve özgürlük için yüreklerini atan halkımız genç kız ve erkek çocuklar, devrimin değerlerini korumak için bu zafer ateşin bir parçası oldular. Diyar yoldaş, gücümüzün ilk savaşçılarından biri ve Rojava Devrimi’nin savunucusudur. O zamanın şartlarına göre imkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen ruhen ve iradiyen bir birlik sağlandı ve bu temelde vahşi işgalcilere karşı direndik. Serêkaniyê’nin işgalci Türk devletine ait çetelerden kurtarılmasının ardından 2013’te Cebhet El-Nûsra’nın saldırıları ve 2014’te de DAİŞ çetelerinin kent ve kırsalına yönelik saldırıları azalmadı. Diyar yoldaşımız bu yıl tüm savaş cephelerimizde DAİŞ çetelerinin yoğun saldırılarında aktif olarak direniş mevzilerinde yerini almış, kahramanca savaşmış ve şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Givara Efrin yoldaşımız Halep'te görev ve sorumluluklarını yerine getirmekteydi. 19 Şubat'ta görev başındayken kaza sonucu şahadete ulaştı.

Givara arkadaş, kutsal Efrin topraklarında yurtseverliğiyle tanınan Kürdistani kültürel özellikleri derin bir ailede dünyaya geldi. Givara yoldaşta bu halk kültürü ile kişiliğini oluşturdu.

Rojava devriminde halkımızın beyninde 'ne olursa olsun binlerce şehidin, yıllarca emeğinin verildiği ve binlerce kahramanın oluştuğu bu devrim korunmalı' anlayışı gelişti. Yoldaşımız Givara'da bu kutsal devrim değerlerini koruma esasları üzerine YPG saflarına katıldı.

Askeri ve ideolojik temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan yoldaşımız silahların kullanımında uzmanlaşmak için ağır silah eğitimine katıldı ve başarıyla bu eğitimini tamamladıktan sonra savaştaki direniş mevzilerinde yerini aldı. 2016 yılında DAIŞ çetelerinin katliam saldırılarına karşı halkımızı korumak için Şehba bölgesine yönünü verdi ve Şehba'yı özgürleştirme hamlesine katıldı.

Givara yoldaş barbar çetelerin yenilmesinde önemli bir role sahip oldu. Halkımızı katliam saldırılarından koruma görevini başarıyla yerine getirdi. Givara yoldaş birçok alanda bulundu ve devrimde büyük bir emek verdi. Yiğitliği ve fedakarlığıyla yoldaşlarına öncülük yaparak yaşamsal çalışmalara aktif katıldı. Her ne kadar yoldaşlarımızın bu şekilde şehadetleri bizleri üzmüş olsa da sonuç olarak ölümsüz yoldaşlarımızın ruhları özgürlük mücadelemizde her zaman bizimle yaşayacaktır.”

“Givara ve Diyar arkadaşlarımız devrim değerlerini ve halkımızın özgürlüğünü korumak için ölümsüzleşmiş binlerce yoldaşımız gibi bu iki yoldaşlarımızda öncülük yolunu yerine getirdi. Başta yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun” diye ekleyen YPG, şehit düşen savaşçıların kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Kod adı: Diyar Serêkaniyê

Adı ve Soyadı: Eli Omer

Anne ve baba adı: Şaha ve Ebdulwehab

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê/ Mayıs 2013

*

Kod Adı: Gîvara Efrîn

Adı ve Soyadı: Îmad Mihemed

Anne ve Baba Adı: Hûriya / Sîdo

Şehadet Yeri ve Tarihi: Halep / 19 Şubat 2023