YPJ, şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı

YPJ Genel Komutanlığı, Zîn Şoreş adlı savaşçının kaza sonucu şehit olduğunu açıkladı. YPJ, "şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme, özgür bir gelecek inşa sözümüzü yineliyoruz" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Zîn Şoreş adlı savaşçının kaza sonucu şehit olduğunu belirterek kimliğini açıkladı.

"Zîn Şoreş yoldaşımız ve babası şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyor, şehit ailelerimizin emek ve fedakarlıkları karşısında mücadeleyi sürdürme sözümüzü yineliyoruz. Zîn yoldaşımızın ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz" denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Rojava Devrimi’in başından beri halkımız devrimin başarısı için birçok bedel verdi. Serêkaniyê halkının savaşçılarıyla birlikte 2013 yılında çete gruplarına karşı direnmesiyle başlayan tarihi direniş, ülkenin her yerine yayıldı.

Zîn yoldaşımızın ailesi de başından beri devrim içerisinde en ön saflarda yer alan ailelerden biridir. Zîn yoldaşımızın devrim emekçisi babası ülke savunması için silahını alıp savaşçılarla birlikte en ön cephelerde varlık yokluk savaşı yürüterek şehadete ulaştı.

Zîn yoldaşımız, babası ve dayısının yolunda 2013’te YPJ saflarına katıldı. Babasının mücadelesini sürdürmek için silahını alarak direniş saflarına katıldı. Zîn yoldaşımız büyük bir cesaretle Til Hemis, Til Temir, Mebruka savaşları ve farklı hamlelerde yer aldı. Savaşta yaralanmasına rağmen Zîn yoldaşımız bunu kendisi için bir engel olarak görmedi ve hep yoldaşlarıyla birlikte en ön cephelerde yer aldı.

Zîn yoldaşımız genç yaşlarda mücadele saflarına katıldı. Fedakarlık ve gençlik ruhuyla ülkesine aşık olanlardan biri oldu. Ailesinin değerleri ve emeklerine layık olmak için sürekli mücadele içerisinde oldu. Zîn yoldaşımız son olarak şoförlük görevi yürütüyordu. 21 Ağustos 2019’de şehadeti ulaştı. Ailesinin üzüntüsünü paylaşıyor, şehitlerin çizgisine layık bir mücadele yürüteceğimiz sözü veriyoruz. Özgürlük şehitlerine halkımıza özgür bir yaşam armağan edinceye dek mücadelemize devam edeceğimiz sözünü yineliyoruz.

Zîn yoldaşımızı büyüten değerli ve fedakar ailesine bir kez daha başsağlığı diliyor, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme, özgür bir gelecek inşa sözümüzü yineliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen YPJ savaşçısının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Zîn Şoreş

Adı Soyadı: Hêvîdar Beşar

Ana Adı: Fevziye

Baba Adı: Hemît

Doğum Yeri: Serêkanî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / 21 Ağustos 2019”