Colemêrg adayları: Zafer bizim olacak

Colemêrg'de gerçekleştirilen mitingte konuşan Yeşil Sol Parti adayları, "Bu seçimleri zaferle taçlandıracağız. Tecridi de kıracağız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colemêrg’te seçim çalışmaları kapsamında ikinci mitingini gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Colemêrg milletvekili adayları, Vezir Parlak, Öznur Bartın, Onur Düşünmez, Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem milletvekili Abdullah Zeydan, eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Hamit Geylan'in katıldığı miting, şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi alanında düzenlendi. Halk mitinge saatler kala giydikleri ulusal kıyafetlerle alana akın etti. Tamamı Yeşil Sol Parti flamaları ile süslenen alanda gençler sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan”, "Direne direne kazanacağız" ve “HDP halktır halk burada” sloganlarını haykırdı. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla rengarenk süslenen alanda, "Özgür basın susturulamaz", "Direnen ben direnen halktır" ve Kürtçe yazılı "Yê dawi bi heybet be" dövizleri açıldı.

Kontrol noktasından miting alanına kadar onlarca araçtan oluşturdukları konvoylarla gelen partililer, yol güzergahı boyunca halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. On binlerin katılım sağladığı miting demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu esnasında binler hep bir ağızdan Çerxa Şoreşê Marşı'nı okudu.

'TECRİDİ KIRACAK, ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEĞİZ'

Saygı duruşunun ardından konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Onur Düşünmez, tarihsel ve zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, "Bu zorlu süreçlerde yoldaşlarımızın yürüttüğü mücadele ile yolumuz aydınlığa doğru çıkıyor. Biz de bu yolda yolunuzu aydınlatmaya devam edeceğiz. 2019 yılından bu yana Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit giderek derinleştirilmiş durumda. Yıllardır sayın Öcalan'dan hiçbir şekilde haber alınamıyor. İyi bilinsin ki tecridi kıracak, Kürtlerin güneşini de özgürleştireceğiz. Bugüne kadar halkımıza yaşatılan tüm zulümlerin hesabını bu seçimde soracağız. Kirli hesaplar ve çıkarlarla elde ettikleri iktidarın sonu geldi. Gün Colemêrg alanlarını dolduran binlerin özgürce düşüncelerini ifade edebilme ve Kürt halkının başarıya varma günüdür" dedi.

Bulundukları alanda 14 Mayıs'ta AKP-MHP iktidarına gerekli cevabı vermek için toplandıklarını söyleyen adaylardan Öznur Bartın, Kürtlerin gözleriyle şahit olmadığı hiçbir zulmün kalmadığını belirtti. Seçimlerde halkın demokratik taleplerini yerine getirmek için mücadeleyi daha da büyüteceklerini söyleyen Bartın, "14 Mayıs'ta kayyumların yıllardır gasp ettiği belediyelerde çaldıkları paralarını hesabını soracağız. 14 Mayıs, Roboskî'nin, Taybet ana, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve işkenceyle katledilen tüm yoldaşlarımızın cevabı olacağız. Gücümüz ve potansiyelimiz var, bu seçimleri zaferle taçlandıracağız. Merak etmeyin, 21 yıllık AKP iktidarını seçimlerde yerle yeksan edeceğiz ve yaşanan tüm hukuksuzluklara karşı gereken cevabı verecek ve hesabı soracağız" ifadelerini kullandı.

TUTSAK GAZETECİLERE SELAM

Konuşmalarına tutuklanan Colemêrg'teki siyasetçileri ve özgür basın çalışanlarını hatırlatarak başlayan adaylardan Vezir Parlak, 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirterek, "Bu seçimler yüzyıllık politikaları belirleyecek bir seçimdir. Oylarımızı geleceğimize ve özgürlüğümüze vereceğiz. Bu seçimler Kurdistan halkının tarihini belirleyecek ve tarihi sayfalarda yer alacak bir seçimdir. Şuan binlerce siyasetçi arkadaşımız, hukuksuzlukları savunan avukatlarımız ve hakikati ortaya çıkaran özgür basın emekçileri zindanlarda rehin tutuluyor. Buradan özellikle de halkımızın başına gelen tüm hak ihlallerini ortaya çıkaran özgür basın emekçilerine selamlarımızı iletiyoruz. 14 Mayıs ardından rehin tutulan özgür basın emekçilerini, hukukçuları ve tüm siyasi tutsakları özgürlüklerine kavuşturacağız. Bu hukuksuzlukların daha fazla devam etmesine izin vermeyecek halkımızın derin bir nefes alması için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Parlak son olarak konuşmasında Colemêrg'te devam eden yayla, eylem etkinlik yasakları, ekonomik ve yereldeki sorunlara dikkat çekti.

Konuşmaların ardından alanda bulunan binler seçim şarkıları eşliğinde, "Direne direne kazanacağız", " Bijî Serok APO" ve " Oylar namustur, namus satılmaz" sloganlarıyla halay çekti.