Hun: Bu seçim referandum niteliği taşıyor

Bu seçimin bir referandum niteliği taşıdığını belirten Yeşil Sol Parti Îdir Adayı Yılmaz Hun, “Ya bu rejim kendini seçim yoluyla meşrulaştırıp daha da kurumsallaşacak ya da kaybedecek ve yeni bir sayfa açılacak” dedi.

Yeşil Sol Parti Îdir (Iğdır) Milletvekili adayı Yılmaz Hun, sandıkta görevli olan ya da olmayan herkesin sandığa gitmesini, oyunu kullanmasını ve sandıkları korumasını istedi. 

Îdir’de (Iğdır) seçim çalışmaları son günde de devam ediyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri ve gönüllüler Îdir’de mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak ve ev ev dolaşıyor. Halkın büyük destek verdiği Yeşil Sol Parti, kentin iki vekilinin ikisini de almayı hedefliyor. ANF’ye konuşan Yeşil Sol Parti Îdir adayı Yılmaz Hun, sandıkta görevli olan ya da olmayan herkesin sandığa gitmesini ve oyunu kullanmasını istedi.

‘DUR’ DEMEMİZ GEREKİYOR

Hun, AKP-MHP iktidarının toplumun bütün katmanlarına, gençliğe, kadına, Kürt halkına, Alevilere, emekçilere ve doğaya bütün olanaklarıyla saldırdığını söyledi. AKP’nin, toplumu adeta bir tabuta sığdırmaya çalıştığını kaydeden Hun, “Kendisine karşı olan hiçbir güce tahammül etmiyor, yok etmeye çalışıyor. Buna karşı herkesin artık, ‘dur’ demesi gerekiyor. Ben de bir sendikacı, bir aktivist, ihraç edilmiş bir öğretmen, bir Kürt ve bir baba olarak bu düzene karşı görev almak için bu mücadeledeyim” dedi.

YEŞİL SOL’UN TEMSİLİYETİ 

Bu seçimin bir referandum niteliği taşıdığını ifade eden Hun, şunları söyledi: “Ya bu rejim kendini seçim yoluyla meşrulaştırıp daha da kurumsallaşacak, baskıcı politikalarını daha da derinleştirecek ya da rejim kaybedecek, ülke için yeni bir sayfa açılacak. Herkes için yeni bir dönem başlayacaktır. Yeşil Sol Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı çok önemlidir. Yeni dönemde hiçbir partinin vekil sayısı karar almaya yetmeyecek. Dolayısıyla Yeşil Sol’un sandalye sayısı, karar almak için gerekli olacak. O açıdan halkların, emekçilerin, kadınların bütün ötekileştirilenlerin yararı için Yeşil Sol’un sandalye sayısı kilit rol alacaktır.”

GÜNEŞLİ BİR GÜNE UYANACAĞIZ

Îdir’de herkesin nefesini tuttuğunu; 15 Mayıs’ta yeni, güneşli, umutlu bir güne uyanmayı beklediğini belirten Hun, şöyle konuştu: “Kentte, büyük bir beklenti, umut, coşku, heyecan var. Halk, bizleri büyük coşkuyla, sevinçle karşılıyor. AKP’ye karşı ciddi bir hesap sorma ruhu ve kararlılığı var. Kentte çalmadık kapı, gitmediğimiz ev bırakmadık. Özellikle Yeşil Sol Parti’nin logosunu tanıtma, pusula çalışması, sandık güvenliği çalışmaları çok hummalı geçti, çok yoğun bir emek verildi. Kentin en uzak mezrasına bile bizzat biz adaylar, yöneticiler, kadın aktivistler, gönüllü çalışanlar gitti. Bütün sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, esnaf ve tüccarlara gittik. Gitmediğimiz hiçbir kurum ve kimseyi bırakmadık. Sandığa gitmeyen ya da gidemeyenlerin kesimlere ziyaret, diyalog yoluyla gitmeme nedenleri öğrenip ikna etmeye çalıştık. Gidemeyenlere araç tutup bulundukları yerlerden alıp sandık bölgesine taşıyacağız.” 

OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Hiçbir seçimin halklar için, ülkenin geleceği açısından bu kadar kritik bir öneme sahip olmadığını kaydeden Hun, şunları ekledi: ”İki anlayış arasında bir tercih olacaktır. Özellikle genç arkadaşların bu seçimde rol ve misyonunu oynamasını istiyoruz. Her kesimin, herkesin sandığa gitmesini istiyoruz. Sandıkta görevli olan ya da olmayan herkes sandığa gitmeli, oylarını kullanmalı; sandık bölgesini terk etmeden, kapanıncaya kadar sandıkları korumalı. Özellikle sandık sonuç tutanaklarını almadan sandıklardan ayrılmamalı. Aldıkları ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını, kriz masamıza en kısa zamanda teslim edilmeli.”