Kaçmaz: 28 Mayıs’ta umut ve güç bizde

Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Gülcan Sayyiğit Kaçmaz: Umut bizde. Öz gücümüzün farkında, bilincinde olalım. Her bir seçmenimiz kesinlikle sandığa gidip, tarihi görevi yerine getirmeli ve oyunu kullanmalı, sandığına ve oyuna sahip çıkmalıdır.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kala, başta Wan olmak üzere çevre il ve ilçelerinde seçim çalışmaları devam ediyor. Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) yönetimi, milletvekilleri ve halk köy Köy, mahalle mahalle ve ev ev seçim çalışması sürdürüyor. Seçim çalışmalarının yanı sıra 28 Mayıs seçimi için çağrılar yapılıyor.

‘UMUT BİZDE, GÜÇ BİZDE’

Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Gülcan Sayyiğit Kaçmaz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasını, Kürt seçmenleri açısından bir başarı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Moral bozmaya gerek olmadığını ve bu işin daha bitmediğini söyleyen Kaçmaz, “Yeşil Sol Parti, DBP, HDP ve diğer bileşenlerimizle birlikte çok ciddi bir şekilde seçim çalışması yürütüyoruz. 28 Mayıs’ta biz iki kişi arasında tercih yapmıyoruz. Rejim arasında bir seçim yapacağız. Bu noktada sorumlu olduğumuz yerler var, zindanlarda ve sürgünde olan arkadaşlarımız var. Türkiye’de eşit, adil, demokratik bir zeminde yaşamını sürdürmek isteyen birçok yoldaşımız var. Özellikle zindanlarda ve sürgündeki arkadaşlarımız için kesinlikle olumsuzluğa kapılmayıp sandığa gitmemiz gerekiyor. Geri çekilmek gibi bir lüksümüz kesinlikle yok, olmaması da gerekiyor. Bizim mücadele geleneğimiz ortadadır. Umut bizde, öz gücümüzün farkında olalım, öz gücümüzün bilincinde olalım. Bu şekilde başta sanığa gitmeyen her bir seçmenimiz kesinlikle sandığa gidip, tarihi görevi yerine getirmeli ve oyunu kullanmalı, sandığına ve oyuna sahip çıkmalıdır” dedi.

BU SEÇİM VAR OLMA VEYA YOK OLMA MÜCADELESİDİR

Yerine kayyum atanan Wan’ın Edremit Belediye Eşbaşkanı Medeni Özer ise, bu seçimin Kürtler ve Türkiye’de yaşayan diğer mazlum haklar için gerçekten çok önemli bir seçim olduğunu belirtti. “28 Mayıs’taki seçim, Türkiye’deki mazlum halkların için, var olma veya yok olma mücadelesidir. Bu açıdan hiç kimse moralini bozmadan 14 Mayıs’tan daha kararlı bir şekilde 28 Mayıs’ta yapılacak seçime  herkesin sandığa gidip oy kullanmalı” diyen Özer şunları söyledi:  “Oyunu kullanan herkes, oyuna sahip çıkmalıdır. Seçimlerde yapılan hırsızlığa karşı çok uyanık olmalıdır. 14 Mayıs seçiminde sandıklardaki oyların nasıl çalındığına bizzat şahit oldum. Yeşil Sol Parti’nin çok yüksek oy aldığı 7 sandığın MHP’ye yazıldığına kendim şahit oldum. Yeşil Sol Parti’nin oylarının çok somut bir şekilde ekranda MHP'ye geçtiğini gördük, anında müdahale ettik. Yani yüzde yüz Yeşil Sol Parti’nin oylarının nasıl MHP’ye kaydırıldığı delilleriyle ortadayken, bizler de ona göre hazırlığımızı yapmalıyız. Bu yüzden herkes sanığa gidip, oylarına sahip çıkmaya çağırıyorum.“

‘BU REJİMİ DEĞİŞTİRELİM’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclis (PM) üyesi Şerif Durmaz ise, 14 Mayıs seçiminde zoru başardıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Halkımız iradesini sandığa yansıttı ve güçlü bir irade ortaya çıktı ama işimiz burada bitmedi. 28 Mayıs günü bu rejimin değişmesi adına, Erdoğan’ın gitmesi adına her birimiz iradesine sahip çıkmalıdır. 28 Mayıs seçimi için herkes, sandığa gitmeyen arkadaşını, komşunu ikna edip oyunu kullanması ve sandığına sahip çıkması için çalışmalıdır. Bu seçim ülke adına ve değişim adına, demokrasi adına önemli bir seçimdir. Geleceğimize sahip çıkalım, hep birlikte bu rejimi değiştirelim. Sadece oy kullanmıyoruz, sandığımıza ve oyumuza sahip çıkmalıyız. 28 Mayıs’ta istediğimiz gibi olacaktır. Bizler buna inanıyoruz. Birçok iktidarın bize karşı saldırısı olmuştur ama kalkmasını da en iyi bilen bizleriz. Bu açıdan umutla yarına bakıyoruz. O gücümüz ve irademiz var. Biz halkımıza güveniyoruz. 28 Mayıs günü, değişim günü olacağı inancıyla tüm halkımızı selamlıyorum.