SYKP’den Basel’de Yeşil Sol Parti ile dayanışma etkinliği

Basel’de açık alanda düzenlenen etkinlikte konuşan HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Her şeye karşı hazırlıklı olmalıyız. İktidara kim gelirse gelsin bizim hak mücadelemiz devam edecek. Mücadeleyi daha ileri götürmek zorundayız” dedi.

Türkiye ve Bakurê Kurdistan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine saatler kala Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İsviçre Temsilciliği, Yeşil Sol Parti ile dayanışma etkinliği gerçekleştirdi. İsviçre’nin Basel kantonundaki Keserne alanında yapılan etkinliğe HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, AKPM Başkan Yardımcısı ve Basel Grün BastA İsviçre Federal Milletvekili Sibel Arslan, SP İsviçre Federal Parlementeri Mustafa Atıcı, Basel Kanton Başkanı Bülent Pekerman, Basel Kanton Milletvekili Edibe Gölgeli, Mahir Kabakçı, HDP eski milletvekili Musa Farisoğuları, FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, CDK-S Divan Üyesi Emrullah Bingöl, Basel Kürt Toplum Merkezi, Basel, Weil am Rhein ve St. Louis Alevi Kültür merkezleri yöneticileri, FEDA İsviçre Temsilciliği, Avrupa Süryani Meclisi, İGİF, ATİK temsilcileri ile BastA ve PDA gibi siyasi parti temsilcileri katıldı.

YENİ BİR DÖNEM AÇILACAK

Yoğun yağmur nedeniyle planlanan etkinlik gecikmeli başladı. Basel Kanton Başkanı Bülent Pekerman, yoğun yağmura rağmen alana gelenleri selamlayarak başladığı konuşmasında, 14 Mayıs’ta Türkiye’nin yeni bir döneme gireceğine vurgu yaparak herkesi sandığa gitmeye çağırdı. Pekerman “Bizler burada oylarımızı kullandık. Ama daha işimiz bitmedi. Türkiye’deki akrabalarımızı dostlarımızı arayıp yarın sandığa gidip oy kullanmasını sağlayalım. İnanıyorum ki bu seçim yeni bir dönem açılacak ve bunu da kutlayacağız” dedi.

KÜRKÇÜ: KİM KAZANIRSA KAZANSIN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Ertuğrul Kürkçü ise, Türkiye’de uzun süreden beri elitlik ve özgürlük mücadelesinin sürdüğünü ifade ederek “Yoldaşlar, bizim mücadelemiz kesintisiz sürüyor. İktidara kim gelirse gelsin bizim hak mücadelemiz devam edecek. İstediğimiz sonucu alsak da almasak da asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bizler bu aşamada bu mücadeleyi daha ileri götürmek zorundayız. Her şeye karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Ardından etkinliğe katılan kurum temsilcileri sahneye davet edildi. Kurum temsilcileri adına AKPM Başkan Yardımcısı Sibel Arslan, SP milletvekili Mustafa Atıcı ve Basel Kanton Milletvekili Edibe Gölgeli söz alarak Yeşil Sol Parti ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti. 14 Mayıs seçimlerinin özgürlüğe yol açacağını vurgulan temsilciler, herkesi Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırdı.

Yağmurlu havaya rağmen sanatçılar Akın Oğul, Deniz Elitaş ve Julio Cesar Barbosa’nın ezgileri eşliğinde etkinliğe katılanlar bol bol halay çektiler.