Yeşil Sol Çewlîg’de halkla buluştu: AKP’yi sandığa gömeceğiz

Yeşil Sol Parti, Çewlîg’de (Bingöl) halkla buluştu. Buluşmada milletvekili adayları konuşurken, alanda sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları yükseldi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, Çewlîg Milletvekili Erdal Aydemir, Yeşil Sol Parti Çewlîg milletvekili adayları Cemille Turhallı Balsak, Ömer Faruk Hülakü ve Faruk Aris, buluşmaya katıldı.  

HDP binası önünde toplanmadan önce Kervansaray Dinlenme Tesisleri’nde heyeti karşılamak için çok sayıda aracın katılımıyla konvoy yapıldı.

Kent sakinleri, konvoyu, zafer işaretleri ve alkışlarla selamladı. HDP binası önünde ise davul zurna eşliğinde halaya duruldu. Alanda da sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları yükseldi. 

Adayların konuşmasından önce önce Avrupa’daki Kürt sanatçılardan ve Kürt siyasetçi İdris Baluken’in mektubu okundu.

Açılış konuşmasını yapan HDP Çewlîg Milletvekili Erdal Aydemir, “Yeşil Sol Parti’yi ne kadar güçlü Meclis’e gönderirsek, Kürt sorununun çözümüne o kadar katkı sunarız” dedi.

Cemile Turhallı Balsak, “Çewlîg’i Yeşil Sol’a boyamaya hazır mısınız? O zaman ormanlarımız daha çok gürleşecek. İşte o zaman kendi topraklarımızın sahibi olacağız. Özgür yarınlar yakındır, yarınlar bizimdir. Jin, jiyan, azadî” şeklinde konuştu.

Vekil adayı Ömer Faruk Hülakü, “Yeşil Sol Parti olarak tarafsız bağımsız bir yargı diyoruz, özgür bir anayasa diyoruz. 1921 anayasayı ile Kürtlerin dili ve kendileri yok sayıldı. İkinci yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak” vurgusunda bulundu.

Sandıklara sahip çıkmaya çağıran Hülakü, “Seçime 5 gün kaldı, bu 5 gün içerisinde hep birlikte alanda olalım. Sandıklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Vekil adayı Faruk Aris, “Bu seçimde demokrasi ve Yeşil Sol kazanacak. Bu seçimi büyük zafere çevireceğiz. AKP’yi Bingöl’de sandığa gömeceğiz. O sandıkları boş göndereceğiz. Bu işi aile saltanatına çevirmeye çalışıyorlar ama Çewlîg halkı buna izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.  

Yeşil Sol Parti Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, halkı Kürtçe selamladıktan sonra, “Pazar günü öncelikle tek adamı devireceğiz. Bizden faşistlere oy yok. Oyumuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Biz değiştireceğiz. İkinci oyumuz partimize. Bizim hep beraber kurduğumuz çatısı altında birleştiğimiz Yeşil Sol Parti’ye hep birlikte oylarımızı vereceğiz” dedi.

Buluşma halaylar, “Jin, jiyan,azadi” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla son buldu.