Amsterdam sadece kutlama için gelen turistleri artık istemiyor

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, başta İngiliz genç erkekler olmak üzere sadece kutlama, uyuşturucu veya alkol tüketimi için gelen turistleri caydırmak için kampanya başlattı.

Amsterdam belediyesi “aşırı turizm” ve “aşırılıklara” karşı kampanya yapmaya devam ediyor.

Kampanyada, sadece parti yapmak, alkol veya uyuşturucu tüketmek için Amsterdam’a gelen turistlere açıkça “gelmeyin” deniliyor.

Belediye binasından yapılan basın açıklamasına göre, kampanyanın hedefinde esas olarak 18 ila 35 yaşları arasındaki İngiliz erkekler var.

Caydırma amaçlı kampanya kapsamında bir arama motoruna “Amsterdam bekarlığa veda partisi”, “ucuz otel Amsterdam” ve “Amsterdam bar turnesi” gibi terimler yazan kişiler uyarı mesajları ile karşılaşacak.

Basın açıklamasında "Bu reklamlar, antisosyal davranışların ve aşırı uyuşturucu ve alkol kullanımının para cezası, polis tarafından tutuklanma, adli sicil kaydı, hastaneye yatış ve sağlığın bozulması gibi risk ve sonuçlarını gösterecek" denildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sofyan Mbarki, "Ziyaretçiler memnuniyetle karşılanmaya devam edecek, ancak uygunsuz davranır ve rahatsızlık verirlerse değil" dedi.

Aralık 2022'de belediye meclisi, turizmin aşırılıklarıyla mücadele etmek için belirli bölgelerde alkol satışının yasaklanması gibi bir dizi önlem kabul etmişti.

Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren, Red Light District'te halka açık yerlerde esrar içmek yasaklanacak. Belediye, bekarlığa veda partileri konusunda uzmanlaşmış turizm acentelerine de baskı uygulamak istiyor.