Dünya hazirana benzeri görülmemiş sıcaklarla girdi

İklim değişikliklerine ilişkin Avrupa servisi Copernicus, bir haziran başı için küresel ortalama sıcaklıkların rekor kırdığını belirtti.

Haziran ayı başlarında kaydedilen ortalama küresel sıcaklıklar, Avrupa servisi Copernicus tarafından bu dönem için şimdiye kadar kaydedilen yüksek ortalama sıcaklıklar oldu. Copernicus’a göre bu sıcaklıklar önceki rekorları "önemli bir farkla" geride bıraktı.

Copernicus'un müdür yardımcısı Samantha Burgess yaptığı basın açıklamasında "Dünya, rekordan yalnızca 0,1°C daha soğuk olan bir mayıs ayından sonra haziran ayına rekor düzeydeki en sıcak başlangıcını yaptı" dedi.

Copernicus, haziran ayının ilk haftasında yaptığı başka bir açıklamada okyanus yüzeyinin şimdiye kadar kaydedilen en sıcak mayıs ayını yaşadığını bildirmişti.

Ayrıca mayıs ayı, dünyadaki sıcaklıklar açısından kaydedilen en sıcak ikinci ay oldu. Samantha Burgess, Ekvatoral Pasifik'te El Niño sinyalinin ortaya çıkmaya çıkmaya devam ettiğine işaret ederek, “Mayıs 2023, dünyanın en sıcak ikinci ayıydı" dedi.