Elektriğe yüzde 22, gaza yüzde 27 zam

Ekonomik çöküş yaşayan AKP, elektriğe yüzde 22.6, doğalgaza yüzde 27 zam yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılının Temmuz-Aralık dönemine ilişkin elektrik ve doğalgaz fiyat istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2018 yılının ikinci 6 ayında, ilk 6 aya göre elektriğin birim maliyeti yüzde 22.6 zamlandı. Doğalgazın birim maliyeti ise 2018'in ikinci 6 ayında yüzde 27 zamlanmış oldu.

Konutlarda geçen yılın Temmuz-Aralık döneminde kullanılan 1 kilovatsaat (kWh) elektrik için ortalama 55,2 kuruş, 1 metreküp doğal gaz için ortalama 144,3 kuruş ödeme yapıldı. 2018’in ilk 6 ayında konutlarda 1 kilovatsaat elektrik ücreti 45 kuruştu.

'HALK YÜZDE 240 YOKSULLAŞTI'

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "17 yıllık AKP iktidarında; iğneden-ipliğe, elektrikten doğalgaza, soğandan ekmeğe her şeye zam yapıldı, yurttaşlar en temel gereksinimlerini temin etmek için ödedikleri faturalar yüzünden günden güne yoksullaştılar" denildi.

Açıklamada, son 15 yılda elektriğe yüzde 240 zam yapıldığı, halkın 15 yılda  sadece elektrik birim fiyatında yüzde 240 daha yoksullaştırıldığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Ekonomik krizle boğuşan, parasının hiçbir kıymeti kalmayan dar gelirliler tanzim satışlarda sebze meyve kuyruğunda ömür tüketirken iktidara yakın birileri ihalelere girerek, devletten nemalanarak, rant içeren devasa projeleri kaparak günlerini gün etmektedirler. Buradan iktidara sesleniyoruz; elektrikte, suda, doğalgazda da tanzim satışları başlatılsın! Halka ucuz, temiz, ulaşılabilir elektrik, doğalgaz satışları tanzim satış kanalıyla sunulsun."