HPG: Mustafa Erdem adlı kontra cezalandırıldı

HPG: Soykırımcı düşmana hizmet ederek halkımıza karşı gerçekleştirilen saldırılarda yer alan, çeşitli suçlar işleyen, birçok yoldaşımızın kanında eli olan Mustafa Erdem adındaki kontra cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusu tarafından Medya Savunma Alanları’ndaki gerilla güçlerine ve direniş alanlarına dönük gerçekleştirilen saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

5 Haziran saat 13:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de ağır silahlar ile karşılık vermiştir.

Xakurkê bölgesi;

 4 Haziran’da işgalci Türk ordusu Şêxzade alanını savaş uçakları, helikopter ve ağır silahlar ile yoğun bir şekilde bombalamış ve daha sonra işgalciler Girê Şêxzade’ye konumlanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 ve 5 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM, Girê Amediyê Direniş Alanı, Doğu Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı 72 kez obüs ve tanklarla bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu 4 ve 5 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.”

HANÇER TİMİ KOMUTANI MUSTAFA ERDEM ADLI KONTRA CEZALANDIRILDI

HPG, “1980 Şirnex doğumlu olan Mustafa Erdem adındaki kontra halkımızın özgürlük mücadelesine karşı suç işleyen birisidir. Bu kontra, soykırımcı düşmana hizmet ederek halkımıza karşı gerçekleştirilen saldırılarda yer alan, çeşitli suçlar işleyen, sadece Bakurê Kurdistan’da değil, Medya Savunma Alanları’nda yürütülen işgal operasyonlarında da yer alan ve birçok yoldaşımızın kanında eli olan bir kontradır. Aynı zamanda kendilerini Hançer timi olarak tanımlayan kontra timinin de komutanıdır.

Mustafa Erdem adındaki kontra yine böyle bir faaliyet içerisindeyken 4 Haziran günü saat 21:30 civarında bir birimimizle karşılaşmış ve bu birimimiz kendi inisiyatifi ile bu kontrayı cezalandırmıştır. Birimimiz sağlam bir biçimde yerine ulaşarak olayın bilgilendirmesini yapmıştır” dedi.