HSM’den gerillalara kutlama mesajı

HSM Karargah Komutanlığı: Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nun planlanmasından pratikleştirilmesine kadar her safhasında yer alan, emek veren ve bizzat öncülük eden tüm komutan ve savaşçıları başarılarından dolayı kutluyoruz.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Medya Savunma  Alanları'na bağlı Metîna’da gerçekleştirilen ve 18 işgalcinin cezalandırıldığı Şehîd Leyla Amed Devrimci Operasyonu’ndan dolayı gerilla ve komutanları, yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

Mesajda şu ifadeler paylaşıldı:

"Öncelikle PKK’nin kuruluş yıl dönümünü siz değerli yoldaşlara bir kez daha kutluyor, saygıyla selamlıyoruz. 29 Kasım 2004 günü şehadete ulaşan mücadelemizin sembol öncülerinden Şîlan Kobanê yoldaşı ve beraberinde şehit olan Fuad, Ciwan, Zekeriya ve Cemil yoldaşları şehadetlerinin yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin canlarını vererek yarattıkları değerleri, özgürlük devrimini ve kutsal mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğimiz ve anılarını daima yaşatacağımız sözünü veriyoruz.

Partimiz PKK’nin kurulduğu gece olan 26 Kasım’da, Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu gerçekleştirilmiştir. Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine 5 koldan gidilerek, sızma ve saldırı taktiği ile düşmana şahin tarzında etkili bir darbe vurulmuştur. Keskin bir biçimde aman vermeden düşmanın vurulmuş olması hareket tarzında ve gizlilikte bir inceliğin ve derinliğin yakalandığını göstermektedir. Apocu fedai ruh, incelikli tarz ve dönem taktiğinin mahirane bir şekilde yaratıcılıkla birleştirilmesi sonucunda içinde komutanlarının da olduğu 18 düşman askeri cezalandırılmıştır. Aynı zamanda cenazelerinin üzerine bizzat gidilerek cezalandırıldıkları kesinleştirilmiş, 1 adet BKC orta otomatik silahı, 1 adet bomba atar, 2 adet MPT-55 ferdi silah ve çok sayıda askeri malzemeye el konulmuştur. Sadece bununla da sınırlı kalınmamış, gecenin karanlığına ve kızgın çatışma ortamına rağmen cezalandırılan askerlerin bir kısmının kimlik bilgileri de netleştirilmiş ve kayıt altına alınmıştır. Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu tam da dönem taktiğine uygun bir eylem biçimi olup, hiç kayıp vermeden düşmana ağır bir darbe indiren ve üzerinden silah kaldıran tarzla gerçekleştirilmiştir.

Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nun planlanmasından pratikleştirilmesine kadar her safhasında yer alan, emek veren ve bizzat öncülük eden tüm komutan ve savaşçıları başarılarından dolayı kutluyoruz.

Bu devrimci operasyona partimiz PKK’nin Merkez Komitesi Üyesi, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanımız Şehîd Leyla Sorxwîn Amed yoldaşımız gibi fedai, melek saflığındaki devrimci ve yiğit bir Kürt kadını olan bir komutanımızın isminin verilmiş olması ve PKK’nin kurulduğu gecede gerçekleştirilmiş olması da çok anlamlı olmuştur.

Bu başarılı eyleminiz düşmana sadece darbe vurmakla kalmamış, Kurdistan’da yaşanan savaşın hakikatini de bir kez daha gözler önüne sererek düşmanın yalanlarla ördüğü özel savaş cephesinin yüzüne bir tokat gibi çarpmıştır. Kendi kayıplarını hiç açıklamayan ya da mecbur kaldığında çok cüzi bir şekilde itiraf eden ama hiç yaşanmamış gerilla kayıplarını da sanki yaşanmış gibi göstererek herkesi aldatmaya çalışan Türk devletinin özel savaş yalanlarını tek hamle ile yerle bir etmiştir.

Apocu fedai ruhla savaşan ve düşmana ağır darbe vuran tüm yoldaşları bir kez daha en içten devrimci duygularla selamlıyor, yeni Parti yılında daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyor ve üstün başarılar diliyoruz."