Londra’da altı günde 750’yi aşkın çevreci gözaltına alındı

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da hükümetten iklim değişikliklerine karşı daha fazla mücadele isteyen çevrecilerin protesto eylemleri sırasında yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Londra’daki yollar ve alt yapıları kapatma eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle, altı gün içerisinde 750’yi aşkın çevreci gözaltına alındı.

Protesto eylemleri, bir hafta önce “Extinction Rebellion” adlı grup tarafından başlatıldı. Eylem nedeniyle başkentteki ulaşım bir çok noktada aksadı.

Aktivistler Cumartesi günü de ticari mahalle Oxford Circus’un bir kısmını bloke etmişlerdi.

Extinction Rebellion, İngiliz hükümetinin sera gazı emisyonlarının 2025 yılına kadar sıfır düzeyine indirmesini istiyor.

Twitter üzerinde de bir mesaj yayınlayan grup, Başbakan Theresa May’e doğrudan hitap ederek, “İklim için yeteri kadar adım atmadığınızı biliyoruz. Siz de yeterince yapmadığınızı biliyorsunuz. O halde şimdi konuşalım” dedi.

Polis, eylemcilerin tutuklanmaya direnmediklerine dikkat çekerek, bunun hareketin eylem biçimi olduğunu belirtti. Polise göre, sözkonusu hareket “şiddetli olmayan sivil itaatsizliği” benimsiyor.