Sarıibrahimli’de halk sağlığı tehdit altında

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Akdeniz ilçesinde fabrika atıklarının dereye akıtılmasından dolayı mahalleye yayılan kötü kokuya isyan eden Sarıibrahimli sakinleriyle halk toplantısında buluştu.

Akdeniz ilçesinde fabrika atıklarının kanala bırakılmasından dolayı Sarıibrahimli Mahallesi ilgili tüm kurumlara başvururken, yetkililer kulaklarını tıkamaya devam ediyor.

Kanalın yüzeyinde katı tabaka oluşturan atıklar, etrafa yaydığı kötü kokudan dolayı başta Sarıibrahimli olmak üzere kanalın geçtiği civar mahalleleri yaşanmaz hale getirdi.

Bozan,  “Topu birbirinize atmayı bırakın. Halk sağlığını tehdit eden bu sorunu çözün” dedi.

Yeşil Sol Parti Mersin İl ve Akdeniz ilçe örgütü, Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan ve Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri mahalleliyle halk toplantısında buluşarak, bölge halkının şikayetlerini dinledi ve sorunu yerinde inceledi.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahallede fabrika atıklarından dolayı yaşanan koku sorununun yaşamı çekilmez hale getirdiği vurgusunu yaptı.

Bozan, “Gördüğümüz tek şey şu: Yetkililerin tamamı topu birbirine atıyor”  dedi.

Bozan, “Burada birkaç fabrika daha fazla kazanacak diye, kesinlikle burada yaşayan insanların hayatlarını çekilmez hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Burada yaşayan insanların aslında yaşam Hakkı tehdit ediliyor. Sizlerin vekili olarak hem Mersin’de hem de Meclis boyutuyla bu sorunu çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye ekledi.

HDP’li Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Özgür Çağlar, Meclis üyeleri olarak bölgedeki sorunu kent ve Belediye Meclisi’nin gündemine taşıdıklarını ancak çözüm olacak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Mahalleli toplantıda, fabrikaların kanala bıraktığı atıklardan dolayı yaşamlarının çekilmez hale geldiğini belirtti. Kanaldaki balıkların da tükendiğini söyleyen mahalleli, derdine çare istedi.