Yeni Özgür Politika gecesi Bischofsheim’da

Yeni Özgür Politika gazetesi gelenekselleşen dayanışma gecesini Almanya’nın Bischofsheim kentinde kutluyor. Gazete, 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek geceye tüm okuyucu ve dostlarını davet ediyor.

Almanya’nın Neu-Isenburg kentinde "Gerçekte Israr" şiarıyla yayın hayatına devam eden Yeni Özgür Politika Gazetesi 13. yılını düzenleyeceği dayanışma gecesiyle kutluyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde binlerce okuruna Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündemini taşıyan Yeni Özgür Politika’yla dayanışma gecesi 28 Nisan Pazar günü Bischofsheim kentinde organize edilecek.

Geceye, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit konuşmacı olarak katılacak.

Sanatçılar Mercan Erzincan, Elêonore Fourniau, Hozan Dîno ile Koma Zerdeşte Kal sahne alacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan zindanlara ve tüm dünyaya yayılan açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Yeni Özgür Politika gazetesi yönetimi, direnişte 13 özgür basın çalışanı ve gazetecinin de yerini aldığını hatırlattı. İçinden geçilen sürecin önemine vurgu yaparak "Tecridin yıkılması için direnişi ve dayanışmayı büyütelim" çağrısında bulunan Yeni Özgür Politika, herkesi gecede buluşmaya davet etti.

Dayanışma etkinliğinin yapılacağı salonun adresi ise şöyle: "Global Düğün Salonu, Industriestr. 13, 65474 Bischofsheim."