Irak güçleri Tikrit’e ilerliyor

Irak ordusu ve Şii gönüllülerden oluşan Irak güçleri Selahaddin kent merkezine doğru ilerliyor

Irak ordusu ve Şii gönüllülerden oluşan Irak güçleri Selahaddin kent merkezine doğru ilerliyor. Yerel kaynaklar temizlik operasyonu çerçevesinde ilerleyen güçlerin El-Dor ve Tikrit kentlerinde DAİŞ çeteleri ile çatıştığını aktarıyor.

El Dor kentinin güney cephesinde ilerleyen ordu güçleri, Mecma kasabasının kurtarılması ardından Tikrit kentinin güneybatı istikametinde ve şehrin kuzey tarafına düşen El-Zıhur mahallesinde çetelerle çatışıyor. Ordu ve gönüllüler DAİŞ çeteleri karşısında ilerlemeye devam ediyor.

Dün yaşanan çatışmalarda Şii gönüllülerin Tikrit kentinin güneyinde DAİŞ cephesini çökerterek ilerleme kaydettikleri ancak akşamüzeri tekrar geri mevzilerine çekildikleri belirtildi. Uluslararası koalisyon hava kuvvetlerinin de savaş hattını yoğun bombardımana tuttuğu çok sayıda çetenin öldürüldüğü aktarıldı. Bu günkü çatışmalarda Irak topçusunun Tikrit’i yoğun şekilde bombaladığı, DAİŞ’in direncinin gittikçe kırıldığı bölgeden gelen haberler arasında.

Irak emniyet güçler, Tikrit kentinin doğusunda bulunan bir köye yaptıkları baskında Ebu Qutada El-Libi ile 23 çetenin öldürüldüğünü açıkladı. Ebu Qutada El-Libi Tikrit’in DAİŞ çeteleri tarafından işgal edilmesi döneminde 266 askeri okul öğrencisinin katliamını gerçekleştiren kişi olduğu ve köy baskınında öldürülen çetelerin bir kısmının Suudi Arabistanlı olduğu açıklandı.