Sarkozy'nin 'illegal' işleri bir bir ortaya çıkıyor

Sarkozy'nin 'illegal' işleri bir bir ortaya çıkıyor

Fransız Le Monde gazetesinin yayınladıðı bir habere göre milyarder Liliane Bettencourt, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyası için yüklü miktarda para aktardı.

Sarkozy, 6 Mayıs’taki seçimlerde sosyalist rakibi François Hollande karşısında kaybetti. Cumhurbaşkanlıðı sırasında adı çok sayıda yolsuzluk soruşturmasına konu oldu. Yayınlanan belgelere raðmen henüz savcılar Sarkozy hakkında bir soruşturma başlatmadı ancak etrafındaki çoðu isim soruşturmaların hedefinde. Ortaya çıkan yeni bilgiler Sarkozy etrafındaki çemberin giderek daraldıðını gösteriyor.

Libya’nın Ekim 2011’de katledilen lideri Muammer Kaddafi’nin Sarkozy’nin seçim kampanyasını finanse ettiði yönünde çıkan belgelerin ardından bu kez, L’Oreal’ın milyarder varisi Bettencourt’un da Sarkozy’nin kampanyasına para aktardıðı ortaya çıktı. Bu iddia uzun zamandan beridir gündemde ancak bugün Le Monde gazetesinin yayınladıðı bir habere göre, Bettencourt davasıyla ilgilenen hakim Gentil, Bettencourt’un Sarkozy’nin 2007’deki kampanya hesabına yüklü miktarda para aktardıðına inanıyor.

Haberde, birçok olay arasında baðlantı kuruluyor. Tıpkı o dönemde seçim kampanyası maliyecisi Eric Woerth ile Liliane Bettencourt’ın mirasının idarecisi Patrice de Maistre arasındaki görüşmeler gibi. Her ikisi arasındaki buluşmalar ile L’Oreal’ın varisinin bir hesabından çekilen yüklü miktardaki paralarla çakışıyor. Yargıcın Bettencourt ailesinin birçok çalışanından topladıðı tanıklıklar, Sarkozy’nin de kampanya sırasında Bettencourt’a ziyarette bulunduðunu doðruluyor.

Liliane Bettencourt tarafından bir milyar euro hibe edildiði için hakkında dava açılan François-Marie Banier’in not defterlerinden birinde L’Oreal’ın varisinin 26 Nisan 2007’de geleceðin cumhurbaşkanı Sarkozy’e mali zorunluluklar nedeniyle yakındıðı ifade ediliyor. Aynı gün Bettencourt ailesine Ýsviçre’den 400 bin euro geldiði kaydediliyor.

ANF NEWS AGENCY