Yemen’de çatışmalar yoğunlaşıyor

Yemen’de Suudi Arabistan destekli hükümet birlikleriyle Şii Husi milisleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Muha’da onlarca kişinin öldüğü bildirildi.

Devlet Başkanı Mansur Hadi yanlısı hükümet birliklerinin Suudi Arabistan’ın hava desteğiyle Kızıldeniz kıyısındaki kentleri alma operasyonunda çatışmalar devam ediyor.

Hükümet birliklerinin almaya çalıştığı Muha kentinde Husiler ile eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı güçlerin sert bir direniş sergilediği bildiriliyor.

Bölgedeki hastane kaynaklarından verilen bilgilere göre, Cuma gününden bu yanaki çatışmalarda 19 Husi militanı yaşamını yitirirken, yirmiyi aşkını da yaralandı. Mansur Hadi yanlısı birliklerde ise en az 8 ölünün olduğu öğrenildi.

Öte yandan Kızıldeniz kıyısında Husiler’in elinde olan kentlere yönelik 7 Ocak’ta başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar her iki taraftan 260 kişi yaşamını yitirdi. Operasyonlarda, Kızıldeniz’i Hint Okyanusu’na bağlayan stratejik boğaza yakın Dubab kenti hükümet birliklerinin eline geçmişti.