GÜNDEM 5 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin konuşan Martina Anderson, “Cezaevinde tecrit ve hücre hapsinin nasıl hissettirebileceğini anlıyoruz. Ancak hiç kimse tecridi Abdullah Öcalan'ın yaşadığı şekilde yaşamadı" dedi.

- Arap halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan gibi fedakar, fikir sahibi, siyasi ve ahlaki teorileri olan bir lidere ihtiyacı olduğunu söyleyen El Ezher Üniversitesi Akademisyeni Şêx Ehmed Turkî, DAİŞ’in yenilgiye uğramasında Öcalan’ın önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

- Kürt kültürünü temsil eden araç ve gereçleri evinde toplayan Hamûdê Elo, bir yandan Kürt halkının kültürel mirasına sahip çıkıyor, bir yandan da çocuklara saz ve ses eğitimi veriyor.

- Şam hükümeti, 2023 kışında Şêxmeqsûd ve Eşrefiye’ye yakıt geçişini engelledi. Şimdi de atölye ve fabrikalara kumaş geçişine engel oluyor.

- İktidarın baskı ve şiddeti her geçen gün, her alanda daha fazla arttıracağına dikkat çeken EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, ortak mücadele ittifakları için daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurguluyor.