GÖRÜNTÜLÜ

Bremen ve Hanau’da Mayıs şehitleri anıldı

Almanya’nın Bremen ve Hanau şehrinde gerçekleştirilen etkinliklerle Mayıs Ayı Şehitleri anıldı.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

BREMEN

Almanya’nın Bremen şehrindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde Mayıs ayında şehit düşen öncüler için bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Şehit Aileleri Komisyonu tarafından gerçekleştirilen anma şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte DKTM eşbaşkanı Xezal Taşkın ve KOMAW eşbaşkanı Xoşnav Ata konuştu.

Konuşmasına anmaya katılanlara teşekkür ederek başlayan Xezal Taşkın, “Mayıs ayı Kürt halkı için çok önemli, değerli ve Kürt halkının yeniden uyanması için anaların gözyaşlarıyla, kendi bedenlerinden yarattığı kahramanların toprağa düştüğü bir aydır. Bu kahramanlar bizlerin varlığı, kimliği, özgürlüğü için birer derman oldular ve Mayıs Şehitleri olarak tarihimizde yer edindiler. Dört parça Kürdistan’da şehit düşen bu kahramanları saygıyla anıyoruz” dedi.

ÖRGÜTLÜ OLURSAK DÜNYA BİZİ DİKKATE ALIR

Anma programında konuşan KOMAW Eşbaşkanı Xoşnav Ata ise Mayıs şehitlerine sahip çıkmanın önemine değinerek “Eğer Kürt halkının bugün var ise bu da gerillanın direnişi sayesindedir. Bu nedenle biz Avrupa’daki halk bu bilinçle bir direniş içinde olmalıyız. Biz de sahip çıkmalıyız. Şayet biz sahip çıkarsak hareket de var olur, gerilla da var olur. Bir düzenlendiği zaman katılmalıyız. Bilmeliyiz ki o yürüyüş bu direnişin bir parçasıdır. Bu direnişi daha da büyütmek için düşmana cevap olmak için kendimizi örgütlemeliyiz. Eğer biz örgütlü olursak dünya da bizi dikkate alır” dedi.

Anma programı yapılan konuşmalar sonrası sinevizyon gösterimi ve “Şehit Namırın” sloganları ile son buldu.

HANAU

Hanau’da da Mayıs Ayı Şehitlerini anmak için Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde KOMAW ve TJK-E tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte KOMAW adına yapılan konuşmada şehit Pelşin Newroz ve şehit Gülçiya Gabar’ı anarak tüm Mayıs ayı şehitlerinin anısına sahip çıkma çağrısında bulundu. Türkiyeli devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf İnan, Hüseyin Arslan ve İbrahim Kaypakkaya’nın da anıldığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm şiyarıyla gerçekleştirilen hamle konusunda da değerlendirmeler yapıldı.

Etkinlikte PJAK adına Abdullah Suldani ve PAJK adına da Delal birer konuşma yaptı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlik sloganlarla son buldu.