GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’da meşaleli yürüyüş: Özgürlüğü özgürlüğümüzdür

Strasbourg’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde hamle kapsamında düzenlenen yürüyüş ve mitingde mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi ikinci yılına girerken Avrupa’da yaşayan Kürt halkı ve dostlarının eylemleri kararlılıkla sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde meşaleli yürüyüş ve sonrasında bir miting düzenlendi.

Gare de Strasbourg’da başlayan ve Place Kleber’de sona eren yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan insanlık suçu tecride dikkat çeken pankartlar taşındı. Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının basılı olduğu flamalar ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüşte meşaleler yakıldı. Düdüklerle gürültü eylemi yapılarak tecride dikkat çekildi.

Yol boyunca “Bijî Serok Apo” , “Bê Serok Jiyan Nabe” , “Gençlik Apo’nun fedaisidir” , “Türk rejimi faşisttir” , “Libertê pour Öcalan” , “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atıldı.

Place Kleber’de sona eren yürüyüşün ardından bir miting düzenlendi. Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu sonrası başlayan mitingde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) adına açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kürt halkının önderlerinden haber alamadığı ve bu durumun Kürt halkında kaygı yarattığı ifade edildi. Türk devletinin tecrit ve mutlak iletişimsizlikle Kürt Özgürlük Hareketi’ni boğmayı, Kürt halkını iradesiz bırakmayı hedeflediği ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi: “Biz Kürt gençliği olarak faşist Türk devletine tekrar sesleniyoruz. Önderliğimiz, Kürt sorununun çözüm iradesi, bizler de onun yoldaşları ve fedaileriyiz. Önderliğimize uygulanan tecrit, bir işkence suçudur ve tüm halkımıza uygulanan bir işkencedir. Bizler Önderliğimizin özgürlüğünün Kürt halkının, Kürt kadınlarının ve gençliğinin özgürlüğü olduğunu biliyoruz. Dünyanın neresinde olursak olalım mücadelemiz, Önderliğimizin ve Kurdistan’ın özgürlüğüne kadar devam edecektir.”

Miting sloganlarla sona erdi.