GÖRÜNTÜLÜ

‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için daha fazla mücadele edeceğiz’

Bellinzona’da düzenlenen panelde konuşan Dr. Beppe Savary-Borioli, “Öcalan, sadece Kürtler için değil bütün halklar için önemli bir aktördür ve en kısa sürede özgür olmalıdır. Biz onun özgürlüğünü sağlamak için daha fazla mücadele edeceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için ikinci yılına giren “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi dolayısıyla etkinlikler yapılmaya devam ediyor. İsviçre’nin İtalyanca konuşan tek kantonu olan Ticino’nun Bellinzona kentindeki Ticino Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Collettivo Scintilla aktivisti Selin Devrim’in yaptığı panele, İsviçre Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Başkanı Dr. Beppe Savary-Borioli, İtalya'daki Punto Rosso Kültür Derneği Başkanı Roberto Mapelli, Ticino Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Ahmet Yaman konuşmacı olarak katıldı.

Panelde ilk olarak İsviçre Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Başkanı Dr. Beppe Savary-Borioli konuştu.

‘ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DAHA FAZLA MÜCADELE EDECEĞİZ’

Dr. Savary, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürt halkı için değil, bütün halklar için çok önemli bir lider olduğunu dile getirdi. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan kampanyanın önemli olduğunu ve sonuç almak için daha fazla çalışmaları gerektiğini ifade eden Dr. Savary, “Öcalan’ın özgürlüğü için bir yıl önce bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyanın başarılı olması için daha fazla çabaya ihtiyaç var. Ortadoğu coğrafyasında şu an yaşanan savaşı görüyorsunuz. Bütün bu çatışmalardan çıkmanın yolu, Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu Demokratik Ulus paradigmasıdır. Bu paradigma ile halklar birbirini öldürmeden, barış içinde birlikte yaşayabilirler. Kürtler, Ortadoğu’da gerçek anlamda devrimci bir harekete sahiptir. Bu yaşananları yıllar önce Öcalan öngörmüştü. Çözüm de Öcalan’ın paradigmasındadır. Öcalan, sadece Kürtler için değil bütün halklar için önemli bir aktördür ve en kısa sürede özgür olmalıdır. Biz onun özgürlüğünü sağlamak için daha fazla mücadele edeceğiz” dedi.

İtalya'daki Punto Rosso Kültür Derneği Başkanı Roberto Mapelli ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin Ortadoğu ve Avrupa için önemli olduğuna işaret ederek, “Öcalan, bize de Avrupa toplumlarına da öğretiyor” dedi.

Mapelli, ileriyi çok iyi öngören bir lider olarak tanımladığı Abdullah Öcalan için devamla,  “Öcalan’ın kadın özgürlüğü alanındaki düşünceleri gerçekten de çok önemli. Rojava’da İŞİD’e karşı verilen herkese anlatılmalıdır” dedi.

Rojava’da mücadele eden Kürt kadınları örnek vererek, Abdullah Öcalan’ın gerek kadın özgürlüğü gerek ekoloji ile ilgili düşüncelerinin önemini vurgulayan Mapelli, “Öcalan’ın düşünceleri daha da yaygınlaştırılmalı ve uzun süredir onun üzerindeki tecrit bir an önce sonlandırılmalıdır. Bunun içinde mücadeleyi büyütmek oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ EYLEMLER YAPMALIYIZ’

Panelde son olarak Ticino Kürt Toplum Merkezi adına Ahmet Yaman konuştu. Yaman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Türk devletinin uyguladığı izolasyon ve tecrit hakkında geniş değerlendirme yaptı.

Özgürlük hamlesinin önemli olduğuna vurgu yapan Yaman, “Önder Apo için başlatılan kampanya bir yılını geride bıraktı. Önemli eylem ve etkinliklerimiz oldu. Bunlar önemli ama bu, özgürlüğü sağlamadı. Yeni dönemde bu kampanyanın başarılı olması için daha güçlü etkinlik ve eylemler yapmalıyız” dedi.

Panel, sorulan sorulara konuşmacıların verdiği yanıtlardan sonra “Viva Öcalan, Viva Kurdistan” sloganları ile sona erdi.