Şehit TEV-DEM üyeleri Paris'te anıldı

Şehba'da şehit düşen 3 TEV-DEM üyesi Paris'in Drancy banliyösünde anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'in Drancy banliyösünde Drancy Halk Meclisi tarafından işgalci Türk devletinin saldırılarında Şehba'da şehit düşen TEV-DEM üyeleri Mazlum Antep, Zelal Efrîn ve Alaf Murad için anma etkinliği düzenlendi.

Anmaya Mazlum Antep'in ailesi ve yakınları ile Drancy Halk Meclisi ve Kürdistanlılar katıldı.

Mazlum Antep'in Paris'in Drancy bölgesinde yaşayan ailesi, Drancy Halk Meclisi ile birlikte Drancy Kürt Kültür Derneği'nde 9 Ekim'den itibaren taziye kurdu.

Anmada şu mesajlar verildi:

"Mazlum Antep, Zelal Efrîn ve Alaf Murad yoldaşlar Kürdistan'ın, Kürt halkının özgürlüğü için durmadan, yılmadan mücadele ettiler ve şehitler kervanına katıldılar. 50 yıllık mücadele tarihinde on binlerce şehit verildi. Her bir şehit beraberinde mücadeleyi miras bıraktı ve biz de o mirası devralarak layıkıyla mücadeleyi zafere taşımak için çaba sahibi olmalıyız. Mazlum Antep yoldaş Antep'te, büyük şehidimiz Haki Karer yoldaşın şehit düştüğü yıl doğdu ve özgürlük mücadelesinin bir neferi oldu. Hakiler hiçbir zaman ölmedi ve ölmeyecekler. Yine öncülerimizden Mazlum Doğan yoldaş 'yaşamak, direnmektir' demişti ve PKK'nin direniş ruhunu ortaya koymuştu. Mazlum yoldaşımız Mazlum Doğan yoldaşın ismini alarak onun yolundan ilerleyerek 'Mazlumların yolu bizim yolumuzdur' diyor bize. 'Mezarıma halkına borçlu öldü' yazılsın diyen Mehmet Hayri Durmuşları esas alarak mücadele etmeliyiz. Halkımıza ve Önderliğimize özgürlük borcumuz vardır. Önder APO 26 yıldır İmralı'da tutsak edilmiş ve işkence, tecrit sistemi ile tutulmakta. Eğer biz Mazlum, Zelal ve Alaf yoldaşlarımıza layık olmak istiyorsak onların yolundan giderek halkımıza ve Önder Apo'ya olan özgürlük borcumuzu ödemeliyiz.

Anma etkinliği, Mazlum Antep'in mücadele yıllarını anlatan sinevizyon izlendikten sonra son buldu.

25 YILDIR KESİNTİSİZ MÜCADELE ETTİ

25 yıldır kesintisiz mücadele veren Mazlum Antep, DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Kobanê'ye başlattığı saldırılarda yönünü Kürdistan dağlarından Kobanê'ye vermişti. DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasında büyük rol oynayan öncü Komutan Mazlum Antep, en son 9 Ekim'de 2 TEV-DEM üyesi yoldaşı ile görevde iken işgalci türk devletinin saldırısında şehitler kervanına katıldı.