GÖRÜNTÜLÜ

Fransız hükümetinin Kürtlere yönelik baskıları protesto edildi

Paris’te bir araya gelen Kürtler Fransa hükümeti ve devletine Kürtlere karşı kriminalizasyona ve Türk devletiyle ortaklığa son verme çağrısında bulundu.

FRANSA HÜKÜMETİNE PROTESTO

Fransa’nın başkenti Paris’te CDK-F ve TJK-F’in çağrısıyla Fransa devleti ve hükümetinin son yıllarda Kürtlere karşı artan saldırılarına son vermesi amacıyla bir eylem düzenlendi. Paris’te yaşayan binlerce Kürdün katılımıyla düzenlenen yürüyüş ve miting Place de Republique’de başladı.

Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla Fransa devleti protesto edildi. İşgalci Türk devletinin Kürtlere soykırımı dayattığı bir süreçte Fransa devletinin siyasi mülteci konumunda ve tutuklanma tehlikesi ile karşı karşıya olan Kürtleri Türk devletine teslim ederek soykırıma ortak olduğunun altı çizildi.

Yol boyunca sık sık “Bıji Serok Apo” , “Be Serok jiyan na be” , “Jin, jiyan, azadi” , “Erdoğan faşist, Macron ortağı” sloganları atıldı.

Yürüyüş Place Bastille’de sona eren yürüyüş sonrasında ise CDK – F Eşbaşkanı Xane Akdoğan, Şahin Polat ile Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi Eşsözcüsü Azad Doğan birer konuşma yaptı.