1993’te yaşamını yitiren bir kadın gerillanın kimliği açıklandı

PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi 10 Eylül 1976 Maksutuşağı köyü Kemah Erzincan doğumlu, 1992 İstanbul katılımlı Berivan kod adlı Gülperi Varlı’nın 1993 yılında Kemah’ta yaşamını yitirdiğini açıkladı.

PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi 10 Eylül 1976 Maksutuşağı köyü Kemah Erzincan doğumlu, 1992 İstanbul katılımlı Berivan kod adlı Gülperi Varlı’nın 1993 yılında Kemah’ta yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Varlı ailesine bir mektup gönderen PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, haberi ulaştırma konusunda yaşanan gecikmeden dolayı özür diledi.

“Evladınız ve yakınınız olan değerli yoldaşımız Berivan halkımızın yaşadığı acıları, sıkıntıları yakından görmüş, bunları yüreğinde derinden hissetmiş ve bunlara son vermenin yolunun halkımızın özgürlük umudu gerilla saflarına katılmada bulmuştur” diyen PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Varlı’nın Kürdistan halkının sömürgeci devletler tarafından içinde tutulduğu kölelik statüsüne karşı başkaldırmayı, Kürdistanlı ve yurtsever olmanın ahlaki ve en temel insanlık görevi olarak kabul ettiğini, yüksek bir duyarlılıkla vicdanının sesini dinleyerek, fedakarlık örneği olan kısa ama değerli bir yaşam sergilediğini vurguladı.

Kürt halkının özgürlük davasını kendi yaşamının biricik anlamı olarak gören yiğit ve onurlu olan Berivan’ın katıldığı günden, yaşamını yitirdiği güne kadar her anını Kürdistan’ın özgürlüğe kavuşması, Kürt halkının özgürce yaşaması ve dünya insanlığı içinde hak ettiği onurlu yerini alması için, Kürt halkına, ülkesine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı duyduğu büyük sevgi, bağlılık ve fedakarlıkla çalıştığını ifade etti.

“Tüm Kürdistan halkının ve sizlerin başı sağ olsun. Acınızı derinden paylaştığımızı ve silah arkadaşları olarak, yoldaşımızın şahadetinden en az sizler kadar acı duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Biz bu acıyı taşıdığı silahı ve bayrağı layıkıyla taşıyarak ve tüm şehitlerin çizgisinde mücadeleyi yükselterek acımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Siz değerli aile fertlerinin de yaşanan şahadeti büyük bir sabır ve metanetle karşılayıp aynı doğrultuda yaklaşmanızı bekliyoruz” diyen PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, hiçbir halkın bedel ödemeden özgürlüğüne kavuşmadığı ve onurlu yaşamı hak etmediğini de belirtti.

“Acılara son vermenin en doğru yolu, acılara son vermek için şehitlerimizi ölümsüzleştirmektir. Bunun anlamı ise, onların bağlı bulundukları amaçları gerçekleştirmek için daha fazla mücadele etmektir. Mücadele yükseldikçe, şehitlerimiz de halkımızın engin yüreğinde sonsuza kadar yaşayacaklardır” diye devam eden mektupta Varlı ailesinin, Berivan gibi kahraman bir evlada, kardeşe ve yakına sahip olduğu için ne kadar gurur duysa az olduğu vurgulandı.

Tarihin en kadim halkı olarak, Kürt halkının diliyle, kültürüyle yaşamak ve kendi kaderini özgürce tayin etmek istediği için varlığı ve onurunu hiç sayarak kaldırmak isteyen bir egemen anlayışla karşı karşıya olduğundu da belirtilen açıklamada, “Emin olunmalıdır ki attığımız tüm barışçıl adımları zayıflık olarak gören, uzattığımız barış elini kırmak için saldırılarını yoğunlaştıran ve halkımızı onursuz bir geleceğe mahkûm etmek isteyen böyle bir düşmana karşı şehitlerimizin çizgisinde son ferdimize kadar mücadele edeceğiz” denildi.