Fas’ın Avrupa’ya gönderdiği 11 imam sırra kadem bastı

Avrupa'da yaşayan Faslılara Allah’ın ‘’sözünü yaymak’ üzere gönderilen imamlar, ülkelerine bir daha dönmeyerek kayıplara karıştı.

Fas Din İşleri Bakanlığı tarafından Ramazan ayı için Fransa, Belçika ve Almanya'ya gönderilen on üç imam, ülkelerine dönüş vakti geldiğinde “sırra kadem bastı”.

RFI radyosuna göre bu imamların lisans, yüksek lisans ve hatta doktora derecesine sahip oldukları beltildi.  Camilerde görev yapmaları için Fas hükümeti tarafından aylık olarak ücret alıyorlar ve Ramazan namazlarını kıldırmaları için tüm masrafları karşılanarak Avrupa'ya gidiş-dönüş seyahati veriliyor.  

Ancak İslam için kutsal olan bu ayın sonunda, 12 Nisan'da, Habbus ve İslam İşleri Bakanlığı tarafından gönderilen en az on üç imam havaalanına gelmedi ve o zamandan beri kayıp oldukları bildirildi.

Avrupa ülkelerinde milyonlarca gurbetçisi bulunan Fas için bu tür görevler olağan bir durum. Her Ramazan ayında yüzlerce akademisyen bu amaçla Akdeniz’i geçiyor. 

Assabah gazetesine göre Habbus Bakanlığı gidiş koşullarını sıkılaştırmaya karar verdi. Gelecek yıl herhangi bir tatsız sürprizle karşılaşmamak için imamların Avrupa'ya gönderilmeden önce evli ve çocuklu olmaları gerekecek.