GÖRÜNTÜLÜ

‘Özgürlüğe Ses Ver’ eyleminde tecride dikkat çekildi

İstanbul'da yüzlerce kişi, tutsak yakınlarının öncülüğünde düzenlenen "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne yürüyerek tecride dikkat çekti.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirilen eylem, "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası çerçevesinde yapıldı. 

Eyleme, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri (MATUHAY-DER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve birçok sivil toplum örgütü de destek verdi.

Eylemde, cezaevi önüne alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde yürüyen yüzlerce kişi, "Tecridi Kırmak İçin Özgürlüğe Ses Ver" pankartı açtı ve üzerinde Kürtçe ve Türkçe "Tecrit İnsanlık Suçudur" yazılı önlükler giydi. Eylem boyunca sık sık "Biji Berxwedana Zindana", "Hak Hukuk Adalet" ve "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları atıldı.

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, yaptığı kısa konuşmada, Türkiye’de yaşanan hak ihlallerinin son bulması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kırmak için cezaevi önünde oturma eylemi yaptıklarını belirtti. Kalmaz, "Türkiye’de yaşanan hak ihlallerinin son bulması ve aynı zamanda Sayın Öcalan üzerinde yaşanan tecridi kırmak için cezaevleri önünde oturma eylemi yapıyoruz" dedi.