GÖRÜNTÜLÜ

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç anıldı

Gözaltında kaybedilenlerin simge isimleri Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç, Gazi Mahallesi’ndeki mezarları başında anıldı.

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında düzenlenen anmaya, Cumartesi Anneleri, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu ve birçok siyasi parti ile demokratik örgüt temsilcisi katıldı. Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak, ilerlemiş yaşına rağmen oğlunun mezarı başında Kırmançki lehçesinde ağıtlar yaktı.

MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ

İlk anma Rıdvan Karakoç’un mezarı başında yapıldı. Kardeşi Hasan Karakoç, “Onlar aydınlık yarınlara kavuşmamız için en ağır işkencelere göğüs gerdi. Biz de onların mücadelesinin peşini bırakmayacağız,” dedi. 

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Rıdvan Karakoç ile tanışmalarını ve son görüşmelerini anlatarak, "Rıdvan ile Apê Musa’nın evinde tanışmıştık. Daha sonra çok sohbet ettik. Rıdvan Apê Musa’nın çok sevdiği bir insandı. Hayatını Kürt halkının haklı mücadelesine adamış çok kararlı bir insandı. Bir gün ofise geldi. ‘Beni takip ediyorlar, bana zarar verecekler’ dedi ve bana vekaletini göndereceğini söyledi ve onu her gün telefonla aramamı istedi. Onun verdiği telefondan arıyordum ama bir gün Rıdvan’dan bir daha haber alamadık" şeklinde konuştu. 

EMRİ VERENLER KİM?

Hasan Ocak’ın mezarı başında yapılan anmada, abisi Ali Ocak, “Bir mezarımız olduğu için şanslıyız, ancak Hasan’ı kim katletti? Bu emri verenler kim? Bunları sorgulamak zorundayız,” dedi. 

Hüseyin Ocak ise, “Gözaltında kaybedilenler bu devletin karanlık mahzenlerinde bir yere kayıtlı olan insanlardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hasan ve Rıdvan’ı isteyerek gizledi,” diye ekledi.

ADALET YERİNİ BULMADI

Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Galatasaray Meydanı’ndaki buluşmalara getirilen kısıtlamalara tepki göstererek, “Bir mezarımız var ama yasımız bitmedi, çünkü adalet yerini bulmadı (...) Hasan’a bak, seni kaybedenler ceza aldı demek istiyorum,” ifadelerini kullandı.