GÖRÜNTÜLÜ

Rojava halkı Xanesor sınırına geçiş yaptı

Hesekê bölgesinde yaşayan yüzlerce Êzîdî, Şengal halkına ve PDK çetelerine karşı direnen YBŞ/YJŞ güçlerine destek vermek amacıyla yola çıkıp, Holê sınırından Şengal bölgesine geçiş yaptılar.

Hesekê bölgesi Êzîdîleri Şengal halkına ve YBŞ/YJŞ güçlerine destek vermek amacıyla bugün sabahın erken saatlerinde onlarca araçlık konvoyla Şengal doğru yola çıktılar.

Êzîdîler YBŞ/YJŞ flamaları eşliğinde ‘’AKP-PDK çetelerinin Şengal’e saldırılarını kınıyoruz’’ ve ‘’YBŞ/YJŞ direnişini destekliyoruz’’ pankartlarını açtılar.

Hesekê Mala Êzîdiyan derneği üyesi Farûk Tozo Şengal halkına desteklerini sunmak istediklerini belirtip devamında şunları dedi: ‘’Şengal’e PDK ve çetelerine mesaj verme amacıyla gidiyoruz. Biz bu tavrımızla bu çete gruplarının saldırılarını asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Biz gerginliğin olduğu alanlara gideceğiz ve Şengal direnişine desteğimizi belirteceğiz.’’

PDK ve AKP’ye bağlı çete grupları 3 Mart’a Şengal’e bağlı Xanesor’a saldırı düzenlemişlerdi. Bu çete gruplarına karşı Xanesor halkı silahlanarak ayaklanmışlardı. Aynı zamanda YBŞ/YJŞ Şengal savunma güçleri de çete saldırılarına cevap vermişti.