GÖRÜNTÜLÜ

Xerip: AKP diktatörlüğüne son vereceğiz!

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Xerip, Kandil Newrozu'ndan Kürt halkına sesledi. Xerib, “Kürt halkı, nasıl ki 1991'de Saddam zulmüne son verdiyse, Türkiye’de Erdoğan ve AKP diktatörlüğüne de bu şekilde son verecektir" dedi.

Kandil dağında gerçekleşen 2017 Newrozu'nda on binlere seslenen KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib, Derin peşmerge ve gerillaların birlik halinde Newroz'u karşıladığını belirterek, Kürt halkının faşizm ve işbirlikçiliğe karşı yürüttüğü mücadelenin mutlaka zaferle sonuçlanacağını belirtti.

Xerip şunları kaydetti:

“Bu yılki şiarımız 'Mutlaka Kazanacağız'dır. Buna inancımız tamdır. Güney halkı, nasıl ki 1991 Raperini ile Saddam zulmüne son verdiyse, Türkiye’de Erdoğan ve AKP diktatörlüğüne de bu şekilde son vereceğiz. Dört parçadaki halkımızın geliştirdiği mücadelede bu net olarak görülmektedir. Halkların değerlerini yok sayanlar, baskı sistemini halklara reva görenler bilsinler ki zulümleri ilelebet olmayacaktır.

Bu topraklar, tarih boyunca birçok zulüm gördü, birçok diktatör gördü. Hepsi birbir yok olup giderken, kalıcı olan halklar ve değerleri oldu. Türk devletinin faşizmi 20. yüzyılda gerçekleştirdiği Ermeni Soykırımı gibi 21. yüzyılda Kürtlere soykırım uygulayacağını sanıyor. Buna hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Bugün burada Derin peşmergeler ve gerillalar birlik halindeler. Tüm alanlarda on binlerce insan faşizm ve işbirlikçiliğe karşı mücadele ediyor. İşte bu mücadele halkımız ve halkların ufukta görünen zaferini gösteriyor.”