YPG, Türk ordusunun saldırılarına ilişkin bilgi verdi

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklaya göre, 5 Mart gününün akşam saatlerinde Türk ordusu tarafından Kobanê Kantonunun doğusunda yer alan Yabsê ve Girê Silulê köylerine yönelik ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

Yine aynı akşam Türk ordusu komutasındaki çeteler, Efrin Kantonuna bağlı Eyn Deqnê ve Belûnê köylerine ağır silahlarla saldırdı. Bu saldırı YPG tarafından etkili bir şekilde yanıtlandı.

Açıklamanın devamında verilen bilgiler şöyle:

‘’6 Mart günü öğleden sonra Türk ordusu komutasındaki çeteler, havan toplarıyla Efrin’e bağlı Vîlat Qadî köyüne saldırmıştır. Bu saldırının ardından güçlerimiz çetelere ait noktaları ağır silahlarla yoğun bir şekilde vurmuştur.

Aynı akşam Türk ordusu, Kobanê’nin batısındaki Ziyaret köyü ve Şehit Hogir Tepesi’ne ateş açmıştır. Güçlerimiz Türk askerlerinin bu saldırısına yanıt vermiştir.

Yine aynı akşam Türk ordusu komutasındaki çeteler havan ve obüslerle Efrin’in Maranez ve Belûne köyünü bombalamıştır. Yaşanan saldırıya yanıt olarak güçlerimiz, çetelere ait noktalara top atışları gerçekleştirmiştir.

7 Mart günü öğlen saatlerinde Türk ordusu ağır silahlarla Kobanê’nin doğusundaki Korelî köyüne saldırmıştır.

Türk ordusu yine akşam saat 23.30 sularında Kobanê’nin batısındaki Til Şeîr Tepesi’e ağır silah sevkiyatı yapmış ve sonrasında eşzamanlı olarak Zormixar ve Ziyaret köyleri üzerinden Rojava topraklarına yönelik işgal girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin bu girişime müdahalesi ardından kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve çaresiz kalan Türk askerleri geri çekilmek zorunda kalmıştır. Çatışma esnası ve sonrasında Türk ordusuna ait bir savaş uçağı Kobanê sınır hattı üzerinde uçuş yapmıştır.

Yine aynı gün 40 Türk askeri, Efrin Kantonunun Raco ilçesine bağlı Firfirk köyünden Rojava topraklarına geçiş yapmıştır. Bu geçiş esnasında Şiyê ilçesinin Karababa köyünde bulunan güçlerimize ait mevziler, Türk ordusu tarafından hedef alınmıştır. Yine Türk askerleri tarafından bölge üzerinde drone tipi keşif uçakları uçurulmuştur. Güçlerimiz yaşanan bu durum karşısında harekete geçmiş ve kısa süren bir çatışmanın ardından, netleştirilebilen bilgilere 2 Türk askeri yaralanmış, drone tipi keşif uçağı ise düşürülmüştür.”