YPG üç savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG, yaşamını yitiren 3 savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında, "YPG, kuruluşundan itibaren bugüne kadar çok sayıda yaşam ve savaş komutanı ortaya çıkarmıştır. Yaşanan son yıllık süreçte YPG’nin kurucu komutanlarından Xebat Dêrik, Rûbar Qamişlo ve Hisên Şawîş başta olmak üzere onlarca komutanımız Rojava Devrimi’ne öncülük yaparak düşmüştür.

Rakka halkının kurtuluşu için başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde YPG-YPJ savaşçılarının öncülüğünde Rakka’nın kapısına dayanılmıştır. Bu gelişmeler, şehitlerimizin aralıksız direnişiyle ortaya çıkmıştır.

Bugün şehit düşen üç arkadaşımızdan biri, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin başından beri yer alan ve yürüttüğü direnişle şahadete ulaşan Rûbar Mardin.

Rûbar yoldaş, Rojava Devrimi’nde yürüttüğü mücadele ile büyük bir rol oynamış, önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Delil Doğan arkadaşımız ise Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde, insanlık düşmanı DAIŞ çetelerine karşı savaşarak, büyük bir direniş örneği göstererek şehit düşmüştür. Fırat Amed yoldaşımızda Derik’te geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit düşmüştür.

YPG ve YPJ olarak üç şehidimizin şahsında bütün özgürlük şehitlerini anıyor, başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bıraktığı mücadele mirasını daha da büyütüp onların hayallerini gerçekleştireceğimize dair sözümüzü yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

KİMLİK BİLGİLERİ 

Hayatını kaybeden savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Rûbar Mardîn

Adı Soyadı: Metîn Bekir

Ana-Baba Adı: Gêvê-Eyûb

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Mamuriyê 02 Mart 2017

***

Kod Adı: Fırat Amed

Adı Soyadı: Şehzad Hadî

Ana-Baba Adı: Cemîle-Ekrem

Doğum Yeri: Dêrik

Şahadet Yeri ve Tarihi: Dêrik 06 Mart 2017

***

Kod Adı: Delîl Dogan

Adı Soyadı: Umer Karakoyun

Ana-Baba Adı: Nûrhat-Ehmed

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka 02 Mart 2017