GÖRÜNTÜLÜ

Kobanê ve Halep’te Newroz coşkusu

Kuzey ve Doğu Suriye'de Newroz kutlamaları coşkulu bir şekilde bugün de devam etti.

NEWROZ KUTLAMALARI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm çağrısıyla başlatılan Newroz etkinlikleri, Halep ve Kobanê'de de görkemli katılımlarla kutlandı. 

Her iki kentteki etkinlikler 21 Mart günü planlanmıştı ancak kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. 

Miştenur Tepesi'nde toplanan Kobanê halkı, Abdullah Öcalan'ın ve özgürlük şehitlerinin posterleriyle donatılmış bir atmosferde Newroz'u coşkuyla karşıladı. 

Şehit ailelerinin Newroz ateşini yakmasıyla başlayan program, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi ve siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek. Müzik gruplarının sahne alacağı etkinlikte, folklor ve diğer sanatsal etkinlikler de sergilenecek.

Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerinde ise Newroz coşkusu sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Şiqeyf alanında düzenlenen kutlamalara siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve dışardan gelen bazı misafirler de katıldı. Newroz ateşi, "Be Serok Jiyan Nabe" sloganları eşliğinde şehit anneleri tarafından yakıldı.

Newroz kutlamaları Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) gibi önemli kuruluşların temsilcilerinin yapacağı konuşmalarla sürecek.