10 Mart ve 8 Haziran şehitleri Darmstadt’da anıldı

14 Temmuz şehitleri şahsında 10 Mart ve 8 Haziran 2023’te şehit düşen gerillalar, Darmstadt’ta düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Almanya’nın Darmstad kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri şahsında 10 Mart ve 8 Haziran’da şehit düşen gerillalar anıldı. 

Etkinlik Şehit Aileleri ile Dayanışma Derneği (KOMAW) öncülüğünde gerçekleştirildi.

Başûrê Kurdistan’da görevleri başındayken gerçekleşen düşman saldırısı sonucunda 10 Mart 2023’te şehadete ulaşan Sinan Dijwar (Fehmi Öğmen), Mazlum Koçer (Mehmet Salih Çakal) ve Ararat Tolhildan (Ahmet Muhammed Alî); 8 Haziran 2023’te Amed’in Licê ilçesinde işgalci Türk ordusu ile HPG/YJA Star güçleri  arasında şiddetli çatışmalarda şehit düşen Xemgîn Serhed (Sami Özdemir) ve Bahoz Farqîn (Ümit Korkmaz) için yapılan anmaya, Darmstadt’ta yaşayan Kurdistanlıların yanı sıra siyasetçiler Kemal Aktaş ve Faysal Sarıyıldız ile KOMAW Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Arslan da katıldı.

İlkin konuşan Kemal Aktaş, 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin Kürt halkı üzerindeki 41 yıllık etkisine değinirken, “PKK’nin çekirdek kadrolarından Hayri Durmuş, Ali Çiçek, Kemal Pir ve Akif Yılmaz’ın direnişlerini Kurdistan tarihinde bir aydınlanma ve uyanma çağı olarak görüyoruz” dedi.

8 Haziran 2023’te şehit düşen Xemgîn Serhed’in babası Mehmet Özdemir telefon yoluyla anmaya katılarak, oğlu Xemgîn’in mücadelesini anlattı. Xemgîn Serhed’in kuzeni Bilal Özdemir ve Sînan Dijwar’ın kuzeni Enver Öğmen de birer konuşma yaparak, şehitlerin emeklerine layık olacaklarını belirtti.

Anma, sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.