13 anarşisti anma töreninde gerilla ile dayanışma mesajı

İsviçre devlet güçleri tarafından anti-faşist bir mitingin kanla bastırıldığı 9 Kasım 1932 olaylarını anmak için Cenevre'de düzenlenen halka açık anma töreninde, kimyasallarla saldıran Türk devlet faşizmine karşı gerilla ile dayanışma mesajı verildi.

9 Kasım 1932'de İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşanan olaylarda İsviçre ordusunun antifaşist göstericiler üzerine ateş açması sonrası 13 kişi katledilmiş, 65 kişi ise yaralanmıştı. Katliamın 90'ıncı yılında yaşamını yitirenleri anmak için Cenevre kentinde düzenlenen yürüyüşe Kurdistanlılar da katıldı.

Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen antifaşistler, İsviçreli devrimci gençlik örgütleri, enternasyonal ve sosyalist grupların katılımıyla bir yürüyüş düzenledi. Avrupa Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivistleri ile Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri de kendi renkleriyle katılarak devlet terörü başta olmak üzere Türk devletinin Kürt gerillalarına karşı kimyasal silah saldırılarını protesto etti. 

Yürüyüşün ardından olayların yaşandığı Plainpalais meydanına ulaşan eylemciler adına konuşmalar yapıldı.