14 Temmuz direnişçileri için Erivan’da anma

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Erivan’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemine dair Kurdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan, Özgür Kadınlar Birliği Üyesi Seyran Celad ve şehit babası Mîlo Kelaşyan birer konuşma yaptı.

Kürt halkının tarihinde her dönem direnişler olsa da Özgürlük Hareketi tarihindeki gibi bir direniş olmadığı belirtilen konuşmalarda, “Bu yüzden düşman ne yapsa da PKK’yi bitiremiyor” denildi.

Devamla, “Bu direniş olmasaydı düşman istediği sonucu alacaktı ancak insanlık dışı işkenceler yapılmasına rağmen yoldaşlarımız son nefeslerine kadar direndiler. Bu direniş Kürt halkının özgürlük mücadelesinde bir tarz oldu. Bugün de binlerce Kürt zindanlarda, dağlarda, alanlarda faşizme karşı direniyor ve teslim olmayı ret ediyor. Bizler de halk olarak Özgürlük Direnişçileri olan Kemallerin, Hayri, Ali, Akiflerin ve bütün fedailerin takipçisi olacak ve bayrağı her zaman yükselteceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve tehditlere de dikkat çeken konuşmacılar, “Düşman Rêber Apo’nun fikirlerinden, felsefesinden korkuyor, bu nedenle hukuk dışı yöntemler uyguluyor. Önderliğimiz üzerindeki tecrit ve tehditleri kabul etmiyoruz. Düşmana diyoruz ki, Rêber Apo’yu halktan koparamayacaksınız. Rêber Apo özgür olana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” vurgusunda bulundu.

Etkinlik, atılan “Şehîd namirin” ve “'Bê Serok Jiyan nabe” sloganları ardından sona erdi.