FED-MED: PKK yasağına karşı  Berlin'de buluşalım!

FED-MED NRW, "PKK'yi savunup ve sahiplenmek için 18 Kasın günü Berlin'de olmalıyız! PKK'nin faaliyetlerinin yasaklanması kararının kaldırılmasına karşı güçlü ve sonuç alıcı bir duruş sergilemeye çağırıyoruz!" dedi.

Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu (FED-MED) NRW, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"26 Kasım 1993 tarihinde Alman devleti bir karar ile PKK'ye Almanya içinde faaliyet yasağı getirerek, Kürtlerin ve tüm ezilen halkların öz savunma gücü, savunucusu ve koruyucusu olan PKK'yi terörize etmeyi amaçlamıştır. Bu yasak; 2004 yılında PKK'nin Avrupa Birliği tarafından 'terör örgütleri" listesine alınmasına da neden olmuştur. Alman devletinin PKK'ye yaklaşımı Kürtlere olan yaklaşımını da ifade etmektedir. Bizler PKK'nin ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Küresel hegemonik güçlerin PKK'ye karşı takındıkları olumsuz tutum Kürtlerin ve tüm ezilen toplumların özgürlük ve demokrasi mücadelesini engellemeye ve hatta yok etmek etmeye dönüktür. Kapitalist Modernite'nin kriz hali yaşamı insanlığa zindan ederken, insanlığın kurtuluş umudu Demokratik Modernite mücadelesi PKK şahsında somutluk kazanırken; küresel güçlerin PKK'ye karşı düşmanca yaklaşımları her şeyi özetlemektedir. PKK Hareketi 1978'den bu yana Kürt halkının özgürlük ve kurtuluş mücadelesini verirken, her zaman uluslararası sözleşmelere ve savaş hukukuna uygun bir mücadele yürütmüştür. Bu hakikat PKK'yi ezilen tüm toplumların öncüsü yapmış, devrim mücadelesi enternasyonal bir kimlikte kazanmıştır. Bu gerçeklik Kapitalist Modernite güçlerini korkutmaktadır. İdeolojik bir hareket olan PKK, devrimci mücadelenin öncülüğünü yapmakta tüm ezilen kesimlerin desteği de giderek artmaktadır. Alman devletinin PKK'ye yaklaşımı bu temelde kabul edilmemelidir. Bizlerde bu süreçte Alman devletinin hukuksuz kararına karşı 30. yılında tepkimizi çok güçlü bir şekilde yansıtmalıyız. Yüz binleri bulan güçlü bir halk desteği ile PKK'yi savunup ve sahiplenmek için 18 Kasın günü Berlin'de olmalıyız!

Bu temelde tüm halkımızı ve dostlarımızı; Kürt halkının ve ezilen toplumların yaşam, özgürlük ve demokrasi hakkını savunan, mücadele eden ve bunun için bedel ödeyen PKK'yi sahiplenmeye, Alman devletinin 30 yıl önce almış olduğu PKK'nin faaliyetlerinin yasaklanması kararının kaldırılmasına karşı güçlü ve sonuç alıcı bir duruş sergilemeye çağırıyoruz!"