'19 Mart'ta Frankfurt'ta buluşalım'

FCK-BW Bayern, "19 Mart‘ta Frankfurt şehrinde kutlanacak tarihi Newroz etkinliğinde buluşalım" çağrısında bulundu.

FCK-BW Bayern eşbaşkanları, Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürdistan’da asırlardır ısrarla mücadelesi verilen Newroz’un insanlığa verdiği mesajı doğru okumadan kimsenin temiz, adil ve huzurlu bir topluma ulaşması mümkün değildir" denildi.

Kürt halkına dönük sömürgeci ve soykırımcı saldırılara dikkat çekilen açıklamada, "Kürt halkına ya ölümü ya da teslimiyeti dayatan, kirli ve kuralsız bir savaşla değerli evlatlarına saldıran, artık bir özgürlük sembolüne dönüşen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı yıllardır en ağır tecrit koşullarında elinde esir tutanlar hiçbir zaman arzu ettikleri sonu alamayacaklardır. Unutulmasın ki zulümler büyüdükçe direniş de o derece büyür ve hak edilen zafer de muhteşem olur" diye kaydedildi.

Açıklamanın sonunda şu mesajlar verildi:

"Tarih boyunca zulme ve savaşa karşı en büyük karşı duruşu sergileyen ve bunun bedelini canıyla ödeyenlerin veya esir olarak tutulanların sürdürdükleri Newroz ve direniş geleneğini diri tutmalı ve insan için en kutsal olan Newroz ateşini büyütmeliyiz Newroz‘da buluşmaya ve iyilerin direniş cephesini büyütmeye çağırıyoruz. 19 Mart‘ta Frankfurt şehrinde kutlanacak tarihi '50. Mücadele Yılında Öcalan’a Özgürlük' Newroz etkinliğinde buluşalım."