9 Ekim komplosu Elegez’de protesto edildi

Elegez bölgesinde yaşayan Kürtler 9 Ekim komplosunu kınarken Dayê Çîlê, “Rêber Apo’yu onun ve gerillanın izinde giderek özgürleştireceğiz” vurgusunda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yıl önce startı verilen uluslararası komplo, yıl dönümünde Ermenistan’ın Elegez bölgesinde düzenlenen bir açıklamayla protesto edildi.

Kurdistan Komitesi Silo Dirboyan, Halk Meclisi Üyesi Yurik Davoyan ve Çîlê Ana birer konuşma yaptı.

9 Ekim 1998’de Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen komployu Türk devletinin bugünkü Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarından bağımsız ele alınamayacağını belirten Silo Dirboyan, “Halkların özgürlüğünün teminatı olan Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için herkes görevini yerine getirmeli, Türk devletinin barbarca saldırılarına ve ağırlaştırılmış tecride karşı sessiz kalmayalım” dedi.

Abdullah Öcalan’ın tam 25 yıldır tecrit işkencesine karşı İmralı’da direndiğini ifade eden Dayê Çîlê de, “Rêber Apo’yu, onun ve gerillanın izinde giderek özgürleştireceğiz” vurgusunda bulundu.

Davoyan ise uluslararası komplonun 25 yıldır Kürt halkı üzerinde çeşitli şekillerde yürütüldüğünü belirterek, Türk devletini ve komploda yer alan diğer güçleri kınadı. Kürt halkının ve gerillasının örgütlülükle, direnişle, duyarlılıkla komployu boşa çıkardığını söyleyen Yurik Davoyan’ın konuşmasının ardından “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.