9 Ekim komplosu onlarca merkezde protesto edildi

Avrupa’nın onlarca merkezinde 9 Ekim Komplosu'na ve Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı öfke yağdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin çağrısı üzerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Kurdistanlılar ve dostları bugün Almanya’da 12 merkezde yürüyüş organize etti. Avrupa'nın diğer ülkeleri ve Avusturya'da da alanlara çıkan halk, Türk devletinin son günlerde boyutlandırdığı işgal saldırıları karşısında uluslararası güçlerin sessizliğine de tepki göstererek, bir an önce harekete geçmelerini istedi.

DUISBURG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 26 yıl önce hayata geçirilen ve tarihe 9 Ekim komplosu olarak geçen uluslar arası komplo, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen bir miting ve yürüyüşle protesto edildi.

TJK-E in çağrısıyla saat 14.00’da Duisburg Hauptbahnhof önünde bir araya gelen yüzlerce Kurdistanlı ve dostları, Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Miting'd TJK- E adına Ayten Kaplan, KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça, KOMAW Adına Fatma  Özer, PYD  adına Zozan Dêrik ve MLKP Adına Şafak Deniz birer konuşma yaptı.

9 Ekim Uluslar arası komplonun protesto edildiği konuşmalarda faşist Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik imha saldırıları kınandı.

Konuşmaların  ardından kitle yürüyüşe geçti.

Miting ve yürüyüşte yapılan konuşmalarda 9 Ekim komplosunun boşa çıkarılması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı’da insan üstü bir direniş gösterdiği ve 25 yıllık esaret döneminde ortaya attığı projelerle Kürt ve Ortadoğu halklarına büyük umut olduğu dile getirildi. Devamla, “Komplo amacına ulaşmadı Rojava bunun kanıtıdır. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Önder Apo özgür olana kadar mücadelemize kesintisiz olarak devam edeceğiz” denildi.

Türk devletinin işgal saldırılarının kınandığı konuşmalarda, üç  gündür süren saldırılarda çok sayıda elektrik santrali, hastaneler, fabrikalar, trafo merkezleri dahil halkın yaşam alanlarının bombalandığı ve 10’dan fazla sivilin katledildiği belirtildi.

Saldırıların Kürt soykırımı olduğunun altı çizilen konuşmalarda, “Türk devleti Rojava’ya topyekun katliam saldırısı gerçekleştiriyor. Uluslararası kamuoyu ve insanlığın gözü önünde Kurdistan’ı işgal etmek istiyor. DAİŞ barbar çetelerini karşı insanlık onurunu koruyan Kobanê başta olmak üzere tüm Rojava’da sivil halkı katletmeyi hedefleyen ve bunun için her türlü teknolojik silahın kullanıldığı soykırımcı bir saldırı gerçekleştiriyor. Rojava büyük bir tehlike altındadır. Kürt halkı ve insanlığa umut olan Rojava devrimi topyekun hedeftedir. Zaman onurumuzu, toprağımızı ve geleceğimizi derhal seferber olarak koruma zamanıdır” denildi. 

Yaklaşık 3 kilometre yürüyen kitle, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Öcalan'a Özgürlük”, “Katil Erdoğan”“Her yer Rojava,  yer Kurdistan”  İşgalci-Soykırımcı Türk ordusu, Kurdistan’dan defol” sloganları attı.

DARMSTADT

Bu kapsamda Darmstadt kentinde yüzlerce Kurdistanlı yürüdü. Yürüyüşe, Giessen, Rüsselsheim, Frankfurt, Hanau, Mannheim ve Offenbach’da yaşayan Kurdistanlılar da katıldı.

Darmstadt Luisenplatz'da saat 14.00'de toplanan eylemciler, buradan şehrin en işlek caddesinden geçerek, Darmstadt şehir merkezinde bir miting ile eylemi sonlandırdı.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam kentinde Kürt kadın hareketinin öncülüğünde bir yürüyüş ve miting yapıldı.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşınırken, komployu anlatan bildiriler dağıtıldı.

Yapılan konuşmalarda ise 25 yıllık esarete ve tecride dikkat çekilerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

RENNES

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları Fransa’nın Rennes kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.

Place Colombier meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, saat 15.00’da Rebuplic meydanına kadar sloganlar ve Türk devletini teşhir eden pankartlar taşıyarak Fransızca bildiriler dağıttı. İşgalci Türk devletinin son günlerde boyutlandırdığı işgal saldırıları karşısında uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterilerek, bir an önce harekete geçmeleri istendi.

SYDNEY

Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen protesto eyleminde işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları kınandı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Sydney kent merkezi Town Hall'da düzenlenen eylemde Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı uluslararası topluma bir an evvel harekete geçme çağrısı yapıldı.

Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Türk devletinin Rojava özerk bölgesi şahsında Kürt halkının tüm kazanımlarını tasfiye etmeyi hedeflediğini, dünyanın gözü önünde her türlü insanlık suçunu işlediğini, tüm ilerici insanlığın bu soykırım saldırılarına karşı durması gerektiğine dikkat çekildi.

Eylem "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Rojava", "Terörist Türkiye" sloganları ile son buldu.
Aynı gün Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Avustralya Yeşiller Partisi ve İşçi Partisi’nden çok sayıda vekil bir araya geldi. Yeşiller Partisi Senatörü David Shoebridge bir konuşma yaparak, Türk devletinin hava saldırılarını kınadı ve bunu Federal Parlamento’ya taşıyacağını söyledi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover şehrinde Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde 9 Ekim Uluslararası komplosunu ve 5 Ekim’den beri faşist Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarını protesto amaçlı miting ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Saat 13.00’da Steintor’da bir araya gelen kadınlar, Kurdistanlılar ve dostları, Türk Konsolosluğu’na kadar yürüdü.

Soykırım saldırılarının İmralı işkence sisteminden kopuk olmadığı belirtilen eylemde, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanılıncaya dek başlatılacak hamle kapsamında sürekli eylemlilik halinde olunacağı vurgusu yapıldı.

Önder Apo üzerinde geliştirilen ağırlaştırılmış tecrit sistemine ve Rojava Kurdistan’ı özelinde Kürt halkına dönük geliştirilen soykırım saldırılarına uluslararası sessizliğin protesto edildiği eylemde uluslararası kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı. Eylemde Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E’nin Almanca bildirisi de okundu.

Sık sık “Bijî Rêber Apo” , “Bijî berxwedana Rojava” sloganlarının atıldığı eylem, alanları terk etmeme çağrıları ile sona erdirildi.

KOPENHAG

9 Ekim komplosu ve Rojava’ya yönelik Türk devletinin soykırım saldırıları Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Vesterbro Torvet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Danca hazırlanan bildiri okundu.

"Rêber Abdullah Öcalan'a özgūrlük", "Kurdistan'a Statü", "Rojava işgal saldırılarına son" sloganları atıldı.

İşgale karşı ayağa kalkma çağrılarının yapıldığı miting, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 10 Ekim salı günü saat 13.00 de Danimarka Parlamentosu önünde yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

MARSİLYA

Marsilya’da binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü, Türk devletinin imha saldırılarını protesto etti. Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin çağrısı üzerine Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde Draguignan, Marignane, Montpelliler’den gelen Kurdistanlılar Canabierre meydanında toplanıp belediye kadar yürüdü.

Yürüyüşte “Free Abdullah Öcalan” yazılı Fransızca pankartlar ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı. Rojava ve gerilla direnişinin selamlandığı eylemde, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları atıldı.

Marsilya’nın işlek caddesi olan Vieux Port meydanında ise beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. “Rojava yalnız değildir” diyen kitle, Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının Türk devletine acilen kapatılması çağrısı yaptı.

Marsilya belediyesinin önüne varıldıktan sonra Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Arin Mirkan Meclis adına bildiriyi Roza Gündoğdu okudu. Roza Gündoğdu; “Önder Apo üzerindeki tecridin derhal son bulması ve fiziki özgürlüğüne kavuşması için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Uluslararası güçleri, özellikle CTP’yi kendi hukukunu işletmeye davet ediyoruz. 26 yıldır Önderliğimiz rehin tutuluyor, buna rağmen direniyor. Demokratik, ekolojik kadın eksenli paradigmanın yaratıcısı Önderliğimize yönelik rehine durumuna son verin, Önderliğimiz fiziki özgürlüğü başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan halkların özgürlüğüdür” ifadelerini kullandı. DTM adına konuşan Mahir Doğan ise, “Direnmekten başka bir çaremiz yok. Direnen gerilla ve Rojava halkımızla bir bütün olup, Önderliğimizi özgürleştirelim, özgür Kurdistan’da buluşalım” dedi.

Eylem sloganlarla sona ererken, 9 Ekim komplosunun yıl dönümü vesilesiyle salı günü Avrupa parlamentosu önünde Fransız kurumlar öncülüğünde basın açıklaması yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.

BREMEN

Kurdistanlılar ve dostları, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim uluslararası komplosunu Almanya’nın Bremen kentinde protesto etti.

Bremen Demokratik Kürt Toplum Meclisi, Seve Kadın Meclisi’nin çağrısıyla Bremen Eyalet Parlamentosu önünde saat 15:00’te bir araya gelen kitle, saygı duruşunda bulundu.

Düzenlenen mitingde Kürt Kadın Hareketi aktivisti Xezal Yalçın, işgal saldırıları ile uluslararası komplo arasındaki bağa dikkat çekti. Xezal Yalçın, “Erdoğan diktatörü günlük olarak Kürtleri bombalıyor. Türk devletinin işgal saldırılarıyla her gün kadınlar, çocuklar öldürülüyor. Bizler kadınlar, insanlar, insan halklarından yana olanlar diyoruz ki Abdullah Öcalan özgür olmadan Kürt meselesi çözülemez. Bu nedenle sürekli çocuklar öldürülüyor, kadınlar katlediliyor, demokratlar gazeteciler tutuklanıyor” dedi.

Mitingde Kürt Halk Önderi üzerindeki tecride dikkat çekilen Seve Kadın Meclisi’nin açıklamasında ise Türk devletinin emperyal hedeflerini NATO desteği ile sürdürmek istediğine vurgu yapıldı. Uluslararası komplocu güçlere karşı “Bizler Güneşimizi karartamazsınız eylemcilerinin karanlığını sahipleniyoruz” denildi.

Mitingde konuşmalar sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı ile kesilirken, “Freiheit für Öcalan, Status für Kurdistan”, “Bi Jin Jiyan Azadi ve Ber bi Şoreşa Jinê”, “Schluss mit Isolation, Faschismus und Besarzung”, “Zeit für Freiheit “ pankartları taşındı.

BREST

Fransa’nın Brest kentinde Kürtler ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları için Liberte meydanında bir araya gelerek, Türk devletini ve uluslararası tepkisizliği protesto etti.

Eylemde KCDK-E’nin açıklaması okundu. Kitle sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî YPG/YPJ” sloganlarının yanı sıra “Terörist Erdoğan” sloganı atarak Türk devletini protesto etti.

KIEL

Almanya'nın Kiel kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı yönelik 9 Ekim komplosunu protesto etmek üzere şehirde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları bir araya gelerek yürüyüş yaptı.
Jiyana Jin ve Defend Kurdistan öncülüğünde yapılan eylem, Kiel Hbf'ta saygı duruşu ile başladı.
Abdullah Öcalan’ı Suriye'den ve Ortadoğu'dan çıkarmaya zorlayan ve komplo sonucu Türk devletine teslim eden egemen güçler, Ortadoğu’nun huzara ermesini istemedi ve bu devletler 100 yıl önce de Kurdistan hiç yokmuş gibi davrandılar, çıkarları doğrultusunda Kürdistan'ı Türk, Arap ve Farslara parsellediler. Kürtler bugün Kurdistan'ın varlığını ortaya koyuyor ve kimlikleri ve toprakları için bedeller ödüyor ve her karış toprağını alana kadar bunu sürdüreceklerdir. Abdullah Öcalan Ortadoğu halkları için büyük bir şanstır. Ortadoğu halkları artık komplonun senaristlerinin oyununa gelmekten vazgeçmeli ve Kürtlerle barışık bir komşuluk ilişkisi sürmeliler” denildi.

Faşist Erdoğan’ın yine haksız yere Rojava’ya saldırdığı belirtilen açıklamalarda, şunlar ifade edildi: “Orada yapmak istediği şey bir işgal durumudur. Asla kabul etmiyoruz ve bunun karşısında tüm Kürtler olarak duruyoruz. Rojava’dan Türkiye’ye bugüne kadar tek bir eylem olmamasına rağmen her türlü olayı Rojava’ya saldırmak için bahane yaratan terörist Türk devletidir. Orada yerel halkı, çocukları, insani araç gereçler, sivil yaşam alanları ve enerji kaynaklarını hedef alıyorlar. Açıkça insanlık suçu, savaş suçları yapılıyor ama komployu tasarlayan ve destekleyen emperyalist devletler hala terörist Türk devletinin yaptıklarına karşı bir tepki vermiyorlar”

Yürüyüşte sık sık “Terörist Türkei”, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe sloganları atıldı.

OSLO


Türk devletinin Rojava üzerindeki saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo, 25. yıl dönümünde Kurdistanlılar ve Norveçli dostları ile birlikte Norveç'in başkenti Oslo'da protesto edildi.
NCDK-OSLO tarafından organize edilen miting, Oslo tren istasyon meydanında, Norveç Yeşil ve Çevre Partisi (MDG) Yönetim Kurulu Üyesi Bente Knagerhjelm, Norveçli kadın örgütü Kvinnefronten Başkanı Catherine Linn Kristiansen, Norveç Kızıl Parti (Rødt Parti) Gençlik Kolları Başkanı Liv Muller Smith-Sivertsen, Kürt Kadın Platformu Eşbaşkanı Sara Baban ve NCDK-OSLO Eşbaskani Endam Aso birer konuşma yaparak mesajlarını dile getirdi. Komplonun 25. yılında da başarıya ulaşmadığına dikkat çeken konuşmacılar, “Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürluğü Ortadoğu ve Kurdistan’ın da özgürlüğüdür” dedi.

Konuşmacılar, ayrıca işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik başlatmış olduğu topyekun imha saldırılarına dikkat çekerek uluslararası kamuoyunun sessizliğine tepki gösterdi.

Miting, "Abdullah Öcalan'a özgürlük", "Kurdistan'a özgürlük ", "Bijî Serok Apo", "Kahrolsun Faşizm" sloganları ile sona erdi.

STOCKHOLM

İsveç’in Stockholm kentinde komplo, tecrit ve Türk devletinin saldırılarını protesto amaçlı yürüyüş düzenlendi.

ZÜRİH

İsviçre'de yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Zürih kentinde bir araya gelerek düzenledikleri yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998'de gerçekleştirilen komployu 25. yıl dönümünde protesto etti.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde Helvetiaplatz'da bir araya gelen her kesimden halklar, 9 Ekim komplosunu protesto ederken 5 Ekim’den bu yana gözü dönmüşçesine halkların yaşam alanlarına saldıran Türk devletini protesto etti.

Rojava'da şehit düşenler şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Bundan 25 yıl önce Abdullah Öcalan'a yönelik düzenlenen komplo sürecine değinen YJK-S temsilcisi Özen Aytaç, 25 yıllık mücadelenin arkasında bedeli ne olursa olsun “mutlaka kazanacağız" inancıyla mücadele etmeye devam eden büyük bir halk gerçekliğinin var olduğunu ifade etti. 

Komplocuların hain planlarının tersine 25 yıldır süren mücadelenin gün geçtikçe daha fazla büyüdüğünü dile getiren Aytaç, şöyle devam etti: “"Komplocu güçler Önder Apo’nun, özgürlük gerillasının, kadınların ve halkımızın 25 yıllık mücadelesi karşısında amaçlarına ulaşamadı ve yenilgiye uğradılar. Bu yenilginin faturasını Kürt halkına kesmek isteyen güçler, bugün Önder Apo'ya yönelik mutlak tecridi sürdürürken diğer yandan sivil yaşam alanları ve askeri alanlarını hedef alan saldırılarla Kürt halkına imha konseptini devreye koydular. Önder Apo, Kürt kadınlarının özgürleşmesi mücadelesinde bizlere eşit ve özgür yaşamanın şifrelerini vermiştir. Bizler Önder Apo’dan aldığımız bu güç ile mücadelemizi her gün daha da büyüteceğiz."

Aytaç'ın ardından İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Mehmet Aslan, Türk devlet faşizmi ve uluslararası komploya destek veren güçleri kınadıklarını dile getirdi. Rojava’nın tüm dünyanın değerlerini korumak adına mücadele ettiğini ifade eden Aslan, "Bugün Türk devletinin saldırılarına  ve Kürt halkının Önderine yönelik tecride karşı tüm dünya gözlerini kapatmıştır" dedi.

Abdullah Öcalan'ın üçüncü yol fikrinin cevap bulduğu bir dönemde bölgede çatışmasızlığın yaşandığını belirten Aslan, "Önder Apo'nun paradigmasıyla Rojava topraklarında ve Suriye'de bir çatışmasızlık ve barış süreci yaşandı. Bölgeyi savaş alanına çevirmek isteyen güçler, başta Türk devleti olmak üzere Önder Apo'ya tecrit politikasını devreye koydular. Bugün bölgeye barışın gelmesinin yolu, Önder Apo'ya yönelik tecridin bir an önce sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması olacaktır." diye konuştu. 

YPJ savaşçılarının bölgeden gönderdiği sesli mesajın dinletilmesinin ardından sayıları binleri bulan her kesimden Kürdistanlı ve dostu buradan kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

KASSEL

Almanya'nın Kassel kentinde Kürt ve enternasyonal aktivistler, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Halitplatz'da başlayıp Rathaus'a kadar sürdü. Yürüyüşte, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümüne yönelik sloganlar atıldı. Yürüyüş, Kassel kent merkezinde yoğun ilgiyle karşılandı.

Yürüyüşü organize eden Kürt ve enternasyonal aktivistler, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün Kürt sorununun çözümü için ön koşul olduğu belirtildi. Açıklamada, "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" denildi.

Yürüyüş, Kassel kent merkezindeki birçok noktadan destek gördü. Yürüyüşün son durağı olan Rathaus önünde, Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan konuşmalar büyük bir coşkuyla karşılandı.

VİYANA

Avusturya’da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları başkent Viyana’da bulunan Avusturya Parlamentosunun önünde toplandı. Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı.

FEYKOM adına konuşan Rêdar H. Türk devletinin üç gündür Rojava’nın tüm yaşam alanlarına yönelik imha saldırılarına ilişkin bilgiler verdikten sonra Avusturya hükümetine şu çağrıyı yaptı: “Türkiye, Rojava'ya (Kuzey ve Doğu Suriye) yönelik saldırılarıyla uluslararası hukuka göre savaş suçu işlemektedir. Bu saldırılar karşısında federal hükümet daha fazla saldırıyı önlemek için derhal müdahale etmelidir. Ulusal Konsey daha Mart ayında Türkiye'nin Suriye'nin kuzey ve doğusundaki Kürt bölgelerine yönelik saldırılarını kınamış ve federal hükümeti Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak üzere her düzeyde çalışmaya çağırmıştı. Ayrıca Şansölye Nehammer'e Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyareti derhal iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu saldırıların ardından Türkiye'ye yapılacak bir ziyaret, Erdoğan'ın Rojava'daki Kürtlere karşı yürüttüğü kampanyanın siyasi olarak meşrulaştırılması anlamına gelecek ve sadece savaşa varacak yeni saldırılara zemin hazırlayacaktır.”

Rêdar H., FEYKOM olarak herkesi Türk devletinin bu saldırılarını karşılıksız bırakmamaya ve Rojava (Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi) ile aktif dayanışma göstermeye çağırdı ve kitleden Kobanê sürecindeki gibi bir duyarlılık ve sahiplenme beklediklerini söyledi.

Konuşma ardından halk, Viyana'nın en ünlü ve turistlerin en yoğun olduğu caddesi olan Stephansplatz’a kadar yürüdü. Polis ve fasistlerin provokasyonlarına rağmen eylem başarılı bir şekilde "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganları ile sona erdi.

9 Ekim Komplosu 14 Ekim günü yine Viyana’da Karlsplatz’da (Oper) saat 15.30’da düzenlenecek merkezi yürüyüşle kınanıp Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü haykırılacak.

STUTTGART

9 Ekim komplosu ve Türk devletinin işgal saldırıları Almanya’nın Stuttgart kentinde de düzenlenen kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

MELBOURNE

Avustralya'nın Melbourne kentinde NAV-KURD tarafından 9 Ekim komplosuna dair bir panel düzenlendi. NAV-KURD Eğitim Komisyonundan Mahmut Kahraman'ın verdiği panelde Türk devletinin soykırım saldırıları hakkında bilgi de verildi. Kahraman, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü gerçekleştirerek, Kürtlerin imhasını hedefleyen saldırılara karşı duracaklarını söyledi. 

FREIBURG

Almanya'nın Freiburg kentinde yaşayan Kurdistanlılar ile dostları da kent merkezinde bir araya gelerek düzenledikleri yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998'de gerçekleştirilen komployu 25. yıl dönümünde protesto etti.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de 9 Ekim uluslararası komplosu 25. yılına girerken kadınlar, “Özgür Önderlik" için haykırdı.
Dest Dan Kadın Meclisi'nin organize ettiği eyleme Nav Berlin ( Özgür Kurdistanlılar Meclisi), TekoJIN, TCŞ, Cenî, Ararat Kolektifi, KKP, Tarihçi Nick Brauns, Die Linke Eyalet Milletvekili Ferhat Kocak ve enternasyonalistler katılım sağladı. "Uluslararası komplonun yıl dönümünde bulunduğumuz her alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanları terk etmeyeceğiz" mesajlarının verildiği eylemde, "Uluslararası komplonun 25. yılına girdiği ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 30 ayı aşkın bir süredir haber alamam durumu kabul edilir değildir. Uluslararası hukuka aykırı olan bu tecridi kıracağız"denildi.
Yoğun yağışa rağmen gençlerin sürekli “Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Rojava", kadınların attığı “Jin jiyan azadî “ sloganları ve zılgıtları alanlarda yankılandı. Yürüyüş Brandenburg Tor’da son buldu.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te de görkemli bir yürüyüş düzenlendi. 9 Ekim komplosunu protesto eden kitle, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü haykırdı; işgalci Türk devletinin hedef gözetmeksizin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarını da kınadı. 

TOULOUSE

Protestoların diğer bir adresi ise Fransa'nın Toulouse kenti oldu. 

DRESDEN

Almanya'nın Dresden kentinde Uta Kadın meclisinin organize ettiği mitinge Kürtler ve dostları katılım sağladı. Prager Straße'de yapılan miting, Kurdistan'da şehit düşenler için saygı duruşu ile başladı. Akabinde açıklamalar yapıldı, şunlar vurgulandı: "Uluslararası komplo 25. yılına girerken hegemon güçlerin 'Kürtleri bitirdik' düşüncesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde boşa çıkarıldı. Komplo ile Kürt soykırımı planlanırken, Önderlik gerçekliği ile kapitalist devletler ve gardiyan görevi gören Türk devleti çıkmaza girdi. Varlığını Kürt katliamları üzerine devam ettiren zihniyet, günümüzde önderliksiz bir yaşamı dayatmaktadır. Başta kadınlar olmak üzere Kürt halkı olarak bizler bir kez daha haykırıyoruz. Önderliksiz yaşamı kabul etmiyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda "Bijî Rêber Apo" demeye devam edeceğiz."

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde 9 Ekim komplosu ve soykırım saldırıları protesto edilirken, Kürtlere yönelik yürütülen savaşın tecritten bağımsız olmadığına işaret edildi.