'İhanet ve işbirliğiniz Kürt'ün kazanımlarını yok etmektedir'

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) KDP işbirliğiyle Kurdistan Özgürlük Gerillalarına yönelen saldırıların, Kürt'ün 40 yıllık mücadelesiyle elde ettiği kazanımların yok edilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Kürt halkının son yüzyıllık tarihi boyunca gösterdiği direnişlerin ihanet ve işbirliği sonucu bastırıldığını hatırlatan İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S), KDP işbirliğiyle Kurdistan Özgürlük Gerillalarına yönelen saldırıların Kürt'ün 40 yıllık mücadelesiyle elde ettiği kazanımlarının yok edilmesine yönelik olduğunu belirtti.

CDK-S adına yapılan yazılı açıklamada, hiçbir Kürt'ün 40 yıllık mücadeleyle elde edilen kazanımlarının yok edilmesine izin vermeyeceği belirtilirken KDP'nin bu tutumundan bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunuldu.

CDK-S adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dünyanın dört bir yanında Kürtler 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlarken, Başûrê Kurdistan'da KDP rejiminin ihanet çizgisi etrafında gelişen provokatif faaliyetler de devam etmektedir. 

Oldukça manidar olan bu provokatif faaliyetlerin son yüzyılda Kürt halkının göstermiş olduğu direnişe karşı olduğu açıkça ortadadır. İhanetçilerin düşmanla işbirliği sonucu Koçgirî, Şêx Saîd, Agirî, Dersim gibi birçok isyan ve direniş zafere ramak kala vahşi bir biçimde bastırılmıştır. 

Bugün KDP'nin bu işbirlikçi politikalarıyla 40 yıllık mücadelede elde edilen kazanımların kaybedilmek istenmesine hiçbir Kürt'ün tahammülü kalmamıştır. Başûrê Kurdistan'da KDP'nin bilgisi dahilinde gerillaya yönelen komplo ve saldırılar kabul edilemezdir. 

KDP Yöneticisi Ali Avni'nin  son açıklaması ise, Kürtler arası bir çatışmanın yaşanması yönünde açık bir çağrı niteliğindedir. 

Kürt Özgürlük Hareketi'nin mücadelesiyle elde edilen kazanımların Kürtlere tarih sahnesinde var olma imkanı yarattığı bugünlerde, bu ihanet ve işbirlikçi saldırıları asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. 

KDP'yi bu ihanet ve işbirlikçi tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz.”