İklim krizine karşı St. Gallen’de yürüyüş

St. Gallen İklim Grevi ve TCŞ aktivistlerinin düzenlediği yürüyüşte, iklim krizine karşı Rojava’da gelişen alternatif sistemin sahiplenmesi gerektiğinin altı çizildi.

İsviçre’nin St. Gallen kentinde İklim Grevi ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) aktivistleri tarafından iklim krizine karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

Eylemi organize eden St. Gallen İklim Grevi ve TCŞ adına konuşmalar yapıldı. St. Gallen İklim Grevi adına yapılan konuşmada, Rojava’nın Türk devleti tarafından her gün saldırıya uğradığı ve suyu kesmekle tehdit edildiğine işaret ederek, “Rojava, geliştirdiği feminist ve ekolojik sistemle bize umut olmaya devam ediyor. Saldırılara karşı direnen Rojava’ya biz de buradan destek vermek zorundayız” dedi.

TCŞ aktivisti Azad Dersim ise Demokratik Konfederalizmin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Abdullah Öcalan’ın fikirleri dünyanın farklı yerlerinden insanları etkiliyor. İnsanlara umut ve alternatif bir toplum sunuyor. Düşüncelerinden etkilenen Kürtler, Kuzey ve Doğu Suriye’yi DAİŞ’ten temizleyip ve bugünkü Rojava’yı inşa ettiler. Rojava’nın en önemli özelliği insanı doğanın bir parçası olarak kabul etmesidir. Bu nedenle Rojava Batı’daki toplumlara bir alternatif sunuyor.”