İran devletinin katliamları Berlin’de protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya gelen yüzlerce kişi, İran devletinin Mahabad başta olmak üzere birçok Kürt şehrinde yaptığı katliamları protesto etti.

Acil eylem çağrısı ile saat 18.00'da Kotbusser Tor alanında bir araya gelen Kürt, İran halkları ve  dostları, Farsça, Soranca ve Almanca sloganlar atarak, Hermannplatz’a kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemde KJAR adına söz alan Zeynep Rojhilat, 16 Eylül’den bu yana İran'da yaşanan isyanların merkezi olan Kurdistan bölgesinde yaşananları dünyanın görmediğini, konu Kürtler olunca tüm dünyanın bakışının aynı olduğunu belirtti. “Kurdistan'ın her alanı savaşa çevrildi” diyen Zeynep Rojhilat, Kurdistan'ı faşizmin mezarı haline getireceklerini kaydetti.

Yürüyüş boyunca Kurdistan goristan bo faşistan”, “Kobanê'den Mahabad’a Jin Jiyan Azadî” sloganları atılarak, Kurdistan’daki mücadelenin tüm İran halkları için örnek olduğu belirtildi. Eylem, PKK yasağına karşı 26 Kasım günü Berlin'de gerçekleştirilecek eyleme güçlü katılım çağrısı ardından sona erdi.