İşçi Partisi Lideri’nden Newroz mesajı: Kürdistan’a barış getirsin

İngiltere’de İşçi Partisi Lideri Keir Starmer, Kürt halkının ulusal kimliklerinden dolayı ayrımcılığa uğrayarak baskı ve şiddetle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Newroz’un Kürdistan ve Ortadoğu’ya demokrasi, refah ve barış getirmesini diledi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin (Labour Party) lideri Keir Starmer, Newroz mesajı yayınladı.

Starmer, Londra Kürt Halk Meclisi’ne gönderdiği mesajda, Birleşik Krallık'taki ve dünyadaki Kürt toplumuna en içten selamlarını gönderdiğini ifade etti.

Birleşik Krallık’ta yaşayan Kürt halkının ülkelerinin yaşamına çok değerli bir katkı sağladığını ifade eden Starmer, "İşçi Partisi, ülkenin ilk kadın Kürt milletvekiline sahip olmaktan gurur duyuyor ve Kürtlerin Birleşik Krallık’taki sivil ve siyasi yaşamın her düzeyinde temsilini ve katılımını artırmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

KÜRDİSTAN’A BARIŞ GETİRSİN

Kürt halkının ulusal kimliklerinden dolayı ayrımcılığa uğrayarak baskı ve şiddetle karşı karşıya kaldıklarını belirten Starmer, Newroz’un Kürdistan ve Ortadoğu’ya demokrasi, refah ve barış getirmesini diledi.

Birleşik Krallık’taki Kürt toplumu ile çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Starmer, “Tüm bölgesel müttefik ve ortaklarımız ile Türkiye'deki Kürt liderliğindeki kardeş partimiz HDP ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda ortak değerlerimize saygı gösterilmesi için Birleşik Krallık Hükümeti’ne baskı yapmaya devam edeceğiz” diye kaydetti. Starmer, mesajını “Newroza we pîroz be! Happy Newroz” şeklinde sonlandırdı.